11 mars 2020

SVT visar dokumentär om dödsdom mot kristen kvinna

- Världen idag -
Den som blir anklagad för att ha ”vanärat profeten Muhammed” i Pakistan löper stor risk att dödas. Det blir tydligt om man tittar på dokumentären ”Död åt hädarna” som visas av SVT. – Att förolämpa den heliga profeten är oförlåtligt, säger en högt uppsatt politiker apropå dödsdomen mot den kristna kvinnan Asia Bibi.

I vad som ser ut som hemmagjorda musikvideor sjunger barn, trendiga killar och en välsminkad ung kvinna med i en låt medan de gör rörelser till den orientaliska musiken. Hade det inte varit för tenxtningen och vissa av rörelserna hade man kunnat tro att sången handlade om kärlek, frihetskamp eller vad som helst. Men sången har ett helt annat budskap.

”Vi vill inte ha någon föda, vi vill bara ha Asias huvud”, sjunger personerna om och om igen.

Därefter kommer en annan textrad:
”Det finns ingen orsak att tveka – häng henne från galgen”.
Inslaget visas i dokumentären ”Död åt hädarna” som visades i SVT2 den 23 februari och nu går att se på SVT Play. Dokumentären handlar om Pakistans hädelselagar och berättar bland annat historien om Asia Bibi.

Asia Bibi är den kristna kvinnan som dömdes till döden för anklagelser om att hon hädat Muhammed och fick människor över hela världen att engagera sig i hennes sak.

Världen idag har tidigare skrivit att Asia Bibi, i en diskussion med några muslimska kvinnor, sade något i stil med: ”Min Kristus dog för mig. Vad gjorde Mohammed för er?”. I dokumentären framträder dock andra bilder: De muslimska kvinnorna uppges ha blivit arga för att hon – en kristen kvinna – drack ur samma vattenglas som de.


Läs mer här: https://www.varldenidag.se/nyheter/svt-visar-dokumentar-om-dodsdom-mot-kristen-kvinna/reptbz!iFdu7SOTADZ0UAd9byTQQ/

Inga kommentarer: