5 juni 2020

Nu är det dags för Guds rike at kontra med full kraft

- Hans Jansson, pastor i Kungsportskyrkan, i Världen idag -
På olika sätt kan det ha sett ut som om Fienden är starkare än församlingen. Men genom hela Bibeln kan vi se att Gud är en expert på att kontra. När Fienden trycker tillbaka Guds folk väljer Gud alltid att kontra, och innan slaget är över står Gud som segrare.

På långfredagens kväll såg det också ut som om slaget var över. Fienden tycktes ha fått in en avgörande knockout; Gud själv låg utslagen och till synes besegrad i en grav. Men på påskdagens morgon kontrade Gud och hela himlen stod upp och jublade. Den dagen vanns det avgörande slaget för Guds rike. Gud är expert på att kontra.

Det här inspirerar mig i den situation vi befinner oss i just nu. Coronapandemin har slagit till med full kraft mot hela vår värld. Hela mänskligheten är tillbakapressad av ett virus, som tycks ha fått ett rejält övertag över allt och alla. Men Gud är expert på att kontra.

Därför är det min absoluta övertygelse att vi inte ska känna oss uppgivna och modlösa. I en tid av så mycket sjukdom, lidande och död är min bön att Gud ska kontra med mängder av helanden, mirakler och kraftgärningar. I vår församling har vi precis sett en kvinna bli fullständigt, mirakulöst helad efter att ha varit dödssjuk i cancer.

Och jag tror detta bara är en ringa begynnelse av vad vi ska få se.


Läs mer här: https://www.varldenidag.se/ledarkronika/nu-ar-det-dags-for-guds-rike-att-kontra-med-full-kraft/reptee!GQaQkS2uR07wwLq3fGayQ/

Inga kommentarer: