14 juni 2020

Tidig söndagsmorgon i Västerås den 14 juni

Veckorevy från min högst personlig utkikspunkt på livet

Söndag igen. Förra söndag flyttade kåren i Västerås från digitala gudstjänster till gudstjänster i det fria. Söndagsgudstjänsterna hålls nuförtiden på Djäkneberget i centrala Västerås. 

Bilden är hämtad från kårens hemsida och där kunde man också läsa:
"ÄNTLIGEN får vi fira gudstjänst tillsammans igen. Dock utan kramar, men ändå.
Dessutom på denna historiska och vackra plats, Djäkneberget i Västerås.
Förutom en fin gudstjänst fick vi tacka av Maria Olausson som haft praktik hos oss i ett år. Nu önskar vi henne all välsignelse och lycka till i Jönköping. Tack!
Vi fick även tacka av Börje Andersson som trofast har tjänat som fanjunkare i drygt 15 år. Tack för allt du gjort och gör Börje. Gud välsigne dig!
Tänk att vi får proklamera Jesus ute och tillsammans igen. Han är god!"

Idag klockan 15.00 är det dags för gudstjänst på Djäkneberget. Då ska två ungdomar invigas till frälsningssoldater (Jag vet inte att jag har varit med om någon soldatinvigning under ett friluftsmöte tidigare). Elaine leder mötet, Arne predikar och musikkåren spelar.

Följetongen med mitt vittnesbörd har nu kommit fram till 1990-talet då vi bodde i Nacka och arbetade med Frälsningsarmén Sociala Institut. Under den perioden var vi också med att starta en pionjärkår i Nacka. Det kommer nästa avsnitt att handla om. Därefter kommer jag att avslöja en del spännande saker som inte är allmänt kända. Följ med, det blir bara mer och mer spännande.

Vi börjar också närma oss slutet på de Fem Moseböckerna i den dagliga bibelläsningen UTMANINGEN. Vi började med det första kapitlet i den Första Moseboken den första januari och den 24 juni läser vi det sista kapitlet i Femte Moseboken. Sedan börjar vi med Josua bok, en av mina favoritböcker. Jag har sagt det tidigare och jag säger det igen: Jag har en passion för att inspirera Guds folk att läsa Guds Ord! Vill du också vara passionerad för det? Du kan inspirera någon eller några att anmäla sig till UTMANINGEN. De kommer då att få ett mail varje morgon med dagens UTMANING. Det enda de behöver göra för att bli med är att skicka ett e-mail till info@rupeba.se och skriva ett enda ord: UTMANINGEN.

En höjdpunkt under veckan var att vi fick vara tillsammans med yngste sonen med familj på fredagen. Vi träffades i Anundshög på fredagseftermiddagen och fikade och sprang ikapp ett antal gånger uppför Anunds hög som härstammar från 900-talet. Därefter var vi hemma hos oss (vi bor nästan granne med Anund) och grillade och hade trevligt. Allt naturligtvis med med behörigt avstånd till varandra enligt Kungliga Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Ha en välsignad ny vecka
Peter Baronowsky


Inga kommentarer: