8 aug. 2019

Dagens Andakt 8 augusti”Josua sade till folket: Rena er, ty i morgon skall Herren göra under ibland er” (Jos 3:5)

Jag hör sopbilen komma varje tisdagsmorgon. Den kommer för att forsla bort våra sopor. Det gör den åt oss. Men vi måste också göra något, för att soporna från vårt hem ska forslas bort. Vi samlar ihop skräpet och bär ut det till soptunnan innan sopbilen kommer. Om vi inte gör det får vi ha soporna kvar inne i huset. 
Vi måste regelbundet samla upp också det skräp som fastnat i våra liv. Vi får regelbundet inför Herren söka igenom vårt andliga hus och städa rent. Det är så lätt att vi låter de små synderna finnas kvar. Vi blir så vana vid att de ligger där att vi inte ens märker dem. Men vi får bära ut våra sopor till honom, och så forslar han bort dem.
Ett nystädat hus – vilken känsla – både när det gäller vårt bostadshus och när det gäller vår inre människa. Städa rent säger dagens bibelord. Gör det som en förberedelse för Herrens övernaturliga kraft i ditt liv.
BÖN
Herre, om du i mitt liv ser något, som inte är, som det ska vara, vill jag ge det till dig just nu, så att du kan rena mig. Jag vill leva varje dag så rent att du med glädje kan ha gemenskap med mig i allt vad jag gör. 
 ______________________
Dagens andakt på norsk http://dagensandaktpanorsk.blogspot.com.
Daily devotion in English: http://dailydevotioninenglish.blogspot.com.
______________________

Inga kommentarer: