13 aug. 2019

Dagens Andakt 13 augusti”Därför säger jag er: Be, så skall ni få. Sök, så skall ni finna. Bulta, så skall dörren öppnas. Ty den som ber han får, och den som söker, han finner, och för den som bultar skall dörren öppnas.” (Luk 11:9-10)

Selma är två och ett halvt år gammal. När ropar sitt: ”Jag älskar dig, farmor”, smälter det luttrade gamla hjärtat, som annars lärt sig att ta andras vänlighetsbetygelser med en nypa salt, och den gamla tar in budskapet. Så börjar frågesporten:

- Nu ska vi äta mat, - varför dåda?
- För att annars blir vi alltför hungriga – varför dåda?
- För att vi behöver mat för att kunna leva – varför dåda?
- För att Gud skapat oss på det viset  - varför dåda?

Så där kan det fortsätta, tills den lilla damen tröttnar och säger ett förnumstigt och eftertänksamt Jahaa!, med betoning på det andra aet. Och så är frågesporten slut.
Selma gör det som man inom forskningen kallar för ”prompting”. Hon ställer fördjupningsfrågor och ger sig inte förrän hon är nöjd med svaret. Jag önskar att fler människor var som Selma, när det gäller de existentiella frågorna – att man fortsatte att fråga, till dess man får det enda tillfredställande svaret. Bibelordet lovar att den som söker ska finna.

BÖN
Jesus, tack för att du är svaret på mänsklighetens frågor och att du låter dig finnas av dem som söker dig uppriktigt.

 ______________________
Dagens andakt på norsk http://dagensandaktpanorsk.blogspot.com.
Daily devotion in English: http://dailydevotioninenglish.blogspot.com.
______________________

Inga kommentarer: