25 aug. 2019

Tidig söndagsmorgon i Mandal den 25 augusti 2019

Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet

Så var det söndagsmorgon igen. Denna gång i Mandal på norska sydkusten. Mandal ligger drygt 70 mil väster om Västerås. På vägen västerut korsar man Oslofjorden med en bilfärja mellan Moss och Horten. Båten rundar ön Jelöy som har varit vårt hem under tretton år. Där har Frälsningsarmén folkhögskola, officersskola, kurscenter och Moss kår.

Där bor mellansonen, som är lärare på folkhögskolan, mellansonens fru, som arbetar på Fretex (Myrorna), och deras tre barn. Den yngste sonen är ett år och har lärt sig gå denna vecka. Vi gjorde naturligtvis ett kortare stopp på Jelöy innan vi körde ombord på färjan för fortsatt färd mot Mandal.

I Mandal hade vi under lördagen bibelundervisning med temat RESET-omstart. På de gamla datorerna fanns det alltid en RESET-knapp som man kunde trycka på då allt blivit fel och datorn slutade att fungera. Då man tryckte på RESET startade datorn om från början och allt blev som nytt. Så kan det också vara i livet. Det finns alltid möjlighet till en omstart då livet inte blev som det skulle bli.

Nu är det söndagsmorgon och i förmiddagsgudstjänsten i Mandal sammanfaller avslutningen av Bibelhelgen med välkomstmötet för de nya kårledarna, Maria och Rune Berg.

Efter gudstjänsten börjar vi den långa resan hem till Västerås. Med största sannolikhet blir det ett stopp efter bilfärjan Horten-Moss, så vi får krama om familjen på Jelöy.

Under veckan har vi också börjat lägga ut de tre första (av 11) inslagen av BIBELSKOLAN - EFESIERBREVET. Har du missat något inlägg samlar vi dem  här: http://rupeba.blogspot.com/2019/08/bibelskolan-efesierbrevet.html

Med önskan om en välsignad vecka
Peter Baronowsky

Inga kommentarer: