26 aug. 2019

Dagens Andakt 26 augusti”Sanningen ska göra er fria.” (Joh 8:32b)
Kardinal Joseph Bernardin, en katolsk präst i USA, fick det chockerande budskapet att han anklagats för att sexuellt ha förgripit sig på en av sina tidigare studenter. Han frikändes senare och försonades också med den unge man, som lurats att falskeligen anklaga honom för detta fruktansvärda brott. I sin bok ”Sanningen var mitt enda försvar”, beskriver Bernardin sina upplevelser under de månader, då han inför media och hela det amerikanska etablissemanget framstod som en usling, som inte bara begått ett brott, utan också svikit kyrkan och sitt ämbete. Han visste att han var oskyldig, men alla andra trodde att han var skyldig. Det är gripande att läsa om hans förtvivlan och maktlöshet. Men genom hela hans berättelse går som en röd tråd, hans övertygelse, att sanningen till slut skulle göra honom fri – vilket den också gjorde.
Du kanske också har blivit oskyldigt anklagad för något? Du kanske har upplevt att andra är fasta i sin övertygelse, att du är på ett visst sätt, eller att du har gjort något, som du vet inte är sant? Då ska du veta att sanningen är ditt enda försvar, och det är bara Sanningen som kan göra dig fri.
BÖN
Herre, ibland ser det ut som om ondskan triumferar. Ibland ser det ut som att lögnen och våldet vinner mark. Men tack Jesus för att sanningen alltid segrar!
 ______________________
Dagens andakt på norsk http://dagensandaktpanorsk.blogspot.com.
Daily devotion in English: http://dailydevotioninenglish.blogspot.com.
______________________ 

Inga kommentarer: