1 sep. 2020

Stefan Swärd om "Joel Halldorf och homosexualiteten"

Jag skrev för ett par dagar sedan, med anledning en artikel om Joel Halldorf i Världen idag,  ett inlägg om kyrkans vacklande inställning till samkönade äktenskap. 

Jag såg någon dag senare ett inlägg i samma fråga på Stefan Swärds blogg "Allt mellan himmel och jord". Här är ett utdrag ur Stefan Swärds inlägg. Jag rekommenderar att du läser hela artikeln.
/PB

"Det som är sorgligt att se är den kristna kyrkans utveckling, med en medioker och långsam anpassning efter samhällsutvecklingen, där man tänker och resonerar som alla andra, fast 20-30 år efter samhällets förändringar. Och där de olika samfunden i någon sorts trappstegsutveckling följer utvecklingen, Svenska kyrkan i spetsen, sedan kommer Equmeniakyrkan en bit efteråt, och där idag Frälsningsarmén, Pingströrelsen och EFK rör sig i kölvattnen en bit efter. De nya rörelserna som Livets ord och Hillsong har en mer konsekvent konservativ syn och undervisning på samlevnadsfrågor, en hållning som var ganska självklar för bara några få år sedan inom Pingst och EFK, och tidigare även i Equmeniakyrkan och Svenska kyrkan. Men notera, många församlingar och präster/pastorer inom Svenska kyrkan, EFS, EqK, Pingst, EFK försvarar en konservativ kristen syn, men opinionsläget ser olika ut i respektive samfund.

 Kristna värderingar om samlevnad, sexualitet och äktenskap kan inte vara grundat i något annat än i Gud och hans ord, och där kristna kyrkans utveckling och undervisning under 2000 år är ett hjälpmedel  att tolka skrifterna. Det som händer i vissa protestantiska kyrkor är inte något annat än en sekularisering."

Du kan läsa hela artikeln HÄR.

Inga kommentarer: