6 sep. 2020

Tidig söndagsmorgon i Västerås den 6 september

Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet

Söndag igen. Under veckan fick vi ett mail från familjen i Norge. Det handlade om det näst-äldsta norgebarnbarnet (hon är dessutom det näst-yngsta norgebarbarnet). Hon är scout på Frälsningsarmén i Norge och scouterna håller tydligen på att sälja tändstickor Som det står "Alltid beredt" på (motsvara det svenska "Alltid redo"). Erbjudandet var att få köpa tio tändsticksaskar för 200 norska kronor. Vilket kap!

Vi använder aldrig tändstickor hemma hos oss, men då jag såg barnbarnet titta på mig och le (digitalt), så kunde jag inte stå emot. Jag är nu ägare till tjugo norska tändsticksaskar och jag är 200 norska kronor fattigare. Men tändstickorna får jag nog vänta på. Det lär dröja tills de får lov att komma hit och att vi får lov att komma dit.


Förra söndagen var det som vanligt utomhusgudstjänst på Djäkneberget i Västerås. Det var välkomstmöte för vår nya kadett som ska göra praktik hos oss. Hon heter Bana, kommer från Eritrea, blev frälst i Haparanda och är nu på väg att bli frälsningsofficer. Den eritreanska gruppen på kåren sjöng, Bana vittnade, musikkåren spelade och kårledaren predikade.

Idag är det också en speciell dag uppe på Djäkneberget. Vi har kårsamling och ska välkomna två nya fanjunkare och en ungdomsfanjunkare.

Veckan i övrigt har innehållit mentorssamtal, förberedelser för en videohälsning till 30-årsjubilet av Frälsningsarmén verksamhet i Lettland, och naturligtvis arbete med UTMANINGEN varje dag.

Ha en välsignad ny vecka
Peter Baronowsky

Inga kommentarer: