10 sep. 2020

VITTNESBÖRDET: Jesus vände upp och ner på Mikas liv

- Från Jesus.se -
Mika Leinos liv kretsade kring missbruk, kriminalitet, fängelser – och en total avsaknad av kärlek. Inte ens när han blev huggen med en sax och mot alla odds överlevde tio minuters hjärtstillestånd, ändrades livet. – Ingen hade någonsin nått fram till mitt hjärta, men så kom Jesus, som jag inte ens visste fanns, och bara vände upp och ner på allt, berättar Mika.


Mika Leino växte upp i olika Göteborgsförorter, i ett hem där alkohol användes flitigt.
– Min barndom präglades av institutioner. Jag hamnade på olika anstalter och dömdes till fängelse första gången som 17-åring.
Livet har också kantats av missbruk. Först kom cigaretterna, sedan sniffade han lim och därefter kom droger som hasch och amfetamin in i hans liv.


18 år gammal flyttade Mika till Danmark och började livnära sig på kriminalitet.
– Bankrån blev vardag för mig. Det var inget speciellt, bara något man gjorde.
– Jag tänkte aldrig på konsekvenserna eller vad jag gjorde mot andra och mot mig själv. Det fanns faktiskt ingen som jag litade på. Jag lyssnade bara på mig själv.

Brotten blev allt mer allvarliga och 1988 gick det så illa att Mika råkade vådaskjuta sin far – till döds.
– Det var en olyckshändelse. Jag var småfull och haschberusad, och så var jag oförsiktig med ett vapen som jag inte trodde var laddat, men som var det.
Dödsfallet fick honom inte att stanna upp. Mika blev allt mer hänsynslös i sin jakt efter pengar och att tillfredsställa sig själv.
– Efter att farsan hade dött, så var det som om något dog i mig också. Jag blev totalt kärlekslös och likgiltig för allt och alla.


Läs mer HÄR.

Inga kommentarer: