20 sep. 2020

Tidig söndagsmorgon 20 september


Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet

Så är ännu en vecka på väg mot sitt slut. Den gångna veckan har vi inte varit ute på några långa bilresor och det har gett oss tid att läsa och skriva. Dessutom har vi som vanligt haft en del kontakter med dem som vi är mentorer för.

Då det gäller läsning och skrivning kanske du undrar vad vi läser och vad vi skriver. För min del är jag inte någon speciellt god läsare. Jag skulle vilja läsa mycket mer. Det finns så mycket mer att lära. I år har jag hittills läst 17 böcker. Alla 17 är kristna böcker. Kanske något enkelriktat kanske någon tycker. Men nu håller jag på att läsa min artonde bok för året och den är inte kristen! Jag läser Jan Guillos avslutande bok i serien om bröderna Lauritzen. Det är den tionde i serien. Jag ar nog läst det mesta som Guillo skrivet. Jag tycker att Guillo är en god berättare. Och för mig är det avkoppling att då och då läsa något som jag inte behöver försöka komma ihåg. Det mesta som jag läser är kristna faktaböcker där jag försöker komma ihåg vad jag läser för att lära mig mer. Vilka böcker jag läser kan du se i vår webbshop på www.rupeba.se. Jag tror att jag har läst det mesta där.

Guillos sista bok i serien, och förmodligen den sista boken han skriver, heter "Slutet på historien". Själv håller jag på att skriva en bok om "Den sista tiden".
Men Guillos bok handlar om slutet på historien om bröderna Lauritzen, medan min eventuellt kommande bok handlar om denna tidsålders slut, tiden före och efter Jesu återkomst. 

Jag trodde nog att den boken skulle ha varit färdig vid det här laget, men det har den inte blivit och jag vet faktiskt inte när den blir det. Men en dag hoppas jag att jag kan publicera den "om Herren dröjer", som de gamla pingstvännerna sa.

Det finns inget ämne som det skrivs så mycket om i Nya Testamentet som Jesu återkomst och den sista tiden. Och det som det talas mycket om i Bibeln borde vi också tala  mycket om.

Rut och jag har blivit ombedda att skriva några artiklar om den sista tiden och vi tänkte lägga ut tre av dem på onsdagar tre veckor framöver.

Den första handlar om "Jesu återkomst" och kommer den 23 september.
Den andra kommer den 30 september och handlar om "Den dubbla utgången".
Den tredje har titeln "Medan vi väntar..." och kommer den den 7 oktober.

De två första har jag skrivit och den tredje har Rut skrivit.

Då det gäller skrivandet arbetar jag också minst en timme varje dag med UTMANINGEN, där jag kommenterar varje kapitel i hela Bibeln. Nya Testamentet finns samlat i NT-boken och består av fyra delar. Dom är färdiga redan nu. De två första delarna i nya GT-boken är också färdiga och jag räknar med att alla delarna är färdiga den 31 december 2021, enligt den bibelläsningsplan vi följer. Om Herren dröjer!

Jag ber om att du ska få en välsignad ny vecka
Peter Baronowsky

Inga kommentarer: