17 sep. 2009

Ledarkonferensen avslutad

Ledarkonferensen på Smålandsgården är nu avslutad och Rut och jag har just kommit tillbaka till Riga. Här kommer en rapport från Ledarkonferensens sista dag. Text och bild: Bert Åberg.

26 ledare från territoriet samlade på Smålandsgården för att arbeta med strategifrågor utifrån nya organisationsplanen.

Den sista dagen i konferensen, som enbart var en halv dag, inleddes med att Astrid och Alistair Herring, chefsekreterare från Östra Europa, fortsatte sin bibelstudieserie om Jesus som Herre. De gav en radikal undervisning om hur Jesus själv levde en mot-kulturell livsstil, enkel och opretentiös och som ett föredöme för sina efterföljare i dag. Kampen för social rättvisa, liksom bekämpande av fattigdomen är en djupt biblisk princip som också är central i Frälsningsarméns teologi. Frälsningssoldatens förbund är radikalt.

Ett nytt sätt att tacka Gud för maten skulle kunna vara, ”…gode Gud, vi tackar dig för maten och ber om bröd till den som är hungrig. För oss som är mätta ber vi om hunger efter social rättvisa…”.

Dag Wilund och Viveka Wikström, hjälpte oss att sammanfatta det arbete som vi varit samlade till. Nästa steg är nu att kommunicera ut de målområden som konferensen rekommenderade att FA ska arbeta vidare med. Innan detta kan verkställas måste dessa formuleras utifrån dokumentationen, så att de blir tydliga även för den som inte deltog i konferensen. Den lokala verksamheten får sedan arbeta vidare med att definiera kvantiteter och lokalt se över vilka områden som respektive lokal verksamhet kan ta till sig. Man skulle kunna säga om omorganisationen att skeppet är sjösatt, men alla segel är ännu inte hissade. Vi tuffar framåt i styrfart och småningom kör vi med fulla segel. Under tiden förtröstar vi på Gud att han ger oss alla tålamod och ser möjligheterna som ligger framför oss.

Kommendör Vic Poke avslutade med att reflektera över tre stolar. En stol symboliserade vår arbetsdevis ”Sök din stads bästa…”, en annan stol symboliserade våra pengar och vårt givande, en tredje stol symboliserade det framtida ledarskapet för Frälsningsarmén i Sverige. Konferensen samlades i förbön för dessa tre viktiga områden i vårt nuvarande och framtida uppdrag.

Inga kommentarer: