19 apr. 2010

Domen börjar med Guds hus

Wikipedia skriver under rubriken Sexuella övergrepp i Romersk-katolska kyrkan:
"Sexuella övergrepp i Romersk-katolska kyrkan har uppmärksammats framför allt från och med år 2001, när också ett antal åtal väcktes i flera länder. Övergreppen som uppmärksammats handlar om ett stort antal fall där där präster, munkar och nunnor begått sexualbrott mot barn, ungdomar och vuxna, eller skyddat sina brottsliga kollegor.

Över 4 000 av den Katolska kyrkans präster i USA har anklagats för sexuella övergrepp på nära 11 000 barn och ungdomar sedan 1950. Fallen har lett till att flera präster avgått, fängslats eller begått självmord. Förlikningar har lett till skadestånd till offren på hundratals miljoner dollar."

Dagligen kan man i media läsa om avlöjanden av katolska präster som gjort sig skyldiga till sexuella övergrepp. Men det är naturligtvis inte något som är begränsat till den katolska kyrkan. Avslöjanden dyker i många olika kristna sammanhang.

Är det som händer början på den rening av Guds församling som förutsäges i Bibeln: "Ty tiden är inne för domen, och den börjar med Guds hus" (1 Petr 4:17 FB). Om det är så finns det säkert mycket mer som måste avslöjas innan Guds församling kan stå fram som den brud som brudgummen förväntar sig möta då han kommer tillbaka: "Ty han ville ställa fram församlingen inför sig i härlighet, utan fläck eller skrynka eller något annat sådant. Helig och fullkomlig skulle den vara" (Ef 5:27 FB).

I det perspektivet är det naturligtvis inte så att en del av oss är svarta och andra vita, utan vi får alla ta till oss uppmaningen inför den sista tiden: "Då nu allt dett agår mot sin upplösning, hur heligt och gudfruktigt skall ni då inte leva, medan ni väntar på Guds dag och påskyndar dess ankomst." (2 Pet 3:11-12 FB)
/PB

1 kommentar:

Johannes Forsblom sa...

Jag håller med dig eftersom jag är en vampyrjägare och jag vill ha kontakt med alla som känner, eller som känner någon som känner en vampyr. Kontakta mig!