27 juni 2010

Söndagsmorgon den 27 juni

Den andra semesterveckan är över och under nästa vecka återvänder vi hem till Riga. Den gångna veckan har vi varit tillsammans med barn och barnbarn. Förra sommaren lyckades vi alla vara samlade bara en enda dag, så det har varit en stor välsignelse att kunna ha så många dagar tillsammans i år. Alla har blivit ett år äldre och allra mest syns det på de två ettåringarna.
 Det är underbart att få vakna upp till dagar som inte är inbokade med olika aktiviteter och ta dagarna som de kommer. Det blir tid till en hel del läsning och naturligtvis tar det som vanligt några timmar varje morgon, innan någon annan vaknat, att uppdatera hemsidan.

Under veckan har jag läst Frank Perettis bok "Piercing the darkness", en roman om kampen mellan det goda och det onda både i andevärlden och i den fysiska världen. Den belyser också hur det postmoderna tänkandet söker sig bort från bördan av att uppleva skuld genom att förneka att det finns något som är rätt och fel. Det resulterar i en vilsenhet i livet där det inte längre finns något att hålla sig i. En av personerna i boken säger att "tänk om det ändå fanns ett staket så kunde man i alla fall orientera sig i livet. Till och med om man hoppar utanför staketet så visste man i alla fall var man befann sig".

Den här veckan har jag också skrivit färdigt en mini-kommentar eller ett "mannakorn"  från var och en av de 150 psalmerna i Bibeln. Det är ett projekt som följt min dagliga bibelläsning de senaste fem månaderna. Kommentarerna publiceras dagligen på hemsidan och idag har vi kommit fram till Psalm 88.
Jag har tidigare skrivet en liknande mini-kommentar till alla kapitlen i Nya Testamentet. Du kan hitta dem här:
Matteusevangeliet
Markusevangeliet

Lukasevangeliet
Johannesevangeliet
Apostlagärningarna

Romarbrevet
Första Korintierbrevet 
Andra Korintierbrevet
Galataterbrevet

Efesierbrevet
Filipperbrevet
Kolosserbrevet
Första Tessalonikerbrevet
Andra Tessalonikerbrevet
Första Timoteosbrevet
Andra Timoteosbrevet
Titus
Filemon

Hebreerbrevet

Jakobs brev
Första Petrusbrevet
Andra Petrusbrevet
Första Johannesbrevet
Andra Johannesbrevet
Tredje Johannesbrevet
Judas brev

Uppenbarelseboken

Det är sommartid och statistiken visar att aktiviteten på hemsidan har minskat något. Hittills i Juni har vi haft ca 6.711 "klick" (=besök) på rupeba.se. "Klick" innebär att så många gånger har någon klickat sig in på någon av våra sidor. Det innebär alltså inte 6.711 unika personer, för en person kan ha klickat sig in på flera sidor och en person kan ha kommit tillbaka till sidan flera dagar.

Annars har nyhetsflödet utanför min lilla värld dominerats av rapporteringen från det kungliga bröllopet, fotbolls-VM och oljeutsläpp i Mexikanska golfen.

Med önskan om en välsignad vecka
Peter Baronowsky

Inga kommentarer: