17 nov. 2010

Genusforskning och jämlikhet

Bitte Assarmo skriver i Världen idag under Rubriken: "Inga bidrag till geusforskning":
"Under de senaste åren har regeringen pumpat in miljontals kronor i genusforskningen. På skattebetalarnas bekostnad ska självutnämnda genusexperter utreda hur vi bäst kan utplåna skillnaderna mellan könen. Alla verksamheter ska genuscertifieras och alla bör tänka sig noga för innan de hemfaller åt något som kan påminna det allra minsta om traditionella uppfattningar. Alltså ska flickor inte längre leka med dockor utan med bilar. Pojkarna ska i stället ta över dockvrån. På vissa daghem går det så långt att man ersatt leksakerna med mer könsneutrala stenar och grenar för att inte reta upp någon rabiat genusaktivist.
Ändå är skillnaderna mellan könen det mest naturliga man kan föreställa sig. De syns ju till och med utanpå! Det är naturligtvis något som sticker genusivrarna i ögonen. Man ska därför inte bli förvånad om genusforskarna inom kort inför någon sorts könsneutral uniform för alla som befinner sig på offentlig plats
."

Det är bara så att pojkat och flickor är olika, och de allra flesta är mycket glada för det. En helt annan sak är frågan om jämställdhet. Det kanske i själva verket är så att den bästa jämställdheten uppnås då man vågar bejaka att vi är olika. Då slipper flickor försöka vara pojkar och pojkar försöka vara flickor.

En av kommentarerna till inlägget skriver:
"På tal om sketteopengar. I dagarna framkom att ytterligare 80 miljoner ges till genusteoriernas implementering i kommunal verksamhet. Totalt är vi nu uppe i 225 miljoner kr!!"

Då jag läser det är jag glad att jag betalar min skatt i Lettland.
/PB

Inga kommentarer: