7 maj 2011

Kalla Faktas programledare aktiv i Missionskyrkan

Det visar sig att programledaren i Kalla Fakta som idag (söndag) sänder sitt skandalprogram om Frälsningsarmén är en aktiv medlem i Missionskyrkan.
(Bilden till höger: Cicci Hallström. Från handlingarna till Kyrkokonferens 2006)

Lotta Kenneskog skriver på TV4:s hemsida:
"Cicci Hallström, tv4, önskar i sin kandidatur till Missionskyrkans styrelse 2006 arbeta för att ta vara på det goda rykte Missionskyrkan har och spridit och jobba på det.
Så att människor utanför kyrkan vet vad de står för. Är Kalla faktas vinklingar och tillvägagångssätt i detta reportage förenligt med, eller, ett led i detta?


Cicci Hallström säger i sin kandidatur under Angelägna frågor:
´– Att människor utanför kyrkliga sammanhang vet vad Missionskyrkan är och vad vi står för.Tänk om vi på allvar skulle försöka radera ut de fördomar som finns om våra sammanhang, och istället kliva fram, ta vara på det goda rykte vi ändå spridit, bland annat genom vår ungdomsverksamhet,och jobba på det.
– Öka engagemanget för vår mission i andra länder. Våga ta emot mission i retur.
– Att Missionskyrkan är någon att räkna med, en självklar röst i samhället som säger ifrån, ställer upp och ifrågasätter. Som stårför trygghet, i det andliga sökandet och när livet krisar.´ 


Jag säger inte att det är något fel på Missionskyrkan. Men Cicci Hallström har varit aktivt centralt i sitt samfund, och blivit invald i kyrkostyrelsen just för sitt engagemang att ge sitt eget samfund god PR och lyfta fram sin Mission. Klart man undrar varför Kalla Fakta och Cicci vinklar reportaget på ett oärligt sätt.

Informationen om Cicci finns på www.missionskyrkan.se
Föredragningslista för kyrkomötet 2006. (inkl uppgift att hon jobbar för tv4, hennes olika uppdrag i Missionskyrkan och foto.)
Själv jobbar jag i Frälsningsarmén, vuxit upp där, är nu medlem i Församlingen Arken.
Jag skriver det här som privatperson, inte representant för någon annan, har endast enklare sysselsättning inom Frälsis.
"

Inga kommentarer: