2 maj 2011

rupebas morgonkoll den 2 maj

Symbolen för freden sprängs
Dagen - "Maskerade män sprängde gasledningen i egyptiska Sinai - och stoppade leveransen av naturgas som är en symbol för freden mellan Egypten och Israel. Relationerna mellan de båda grannarna svalnar efter den egyptiska revolutionen."

Hinduistisk extremismhot mot kristna
Världen idag - "30-årig pastor slogs medvetslös inför ögonen på sina två små söner. Gudstjänsten i den indiska byn blev för mycket för några hinduiska extremister. Mitt framför ögonen på sina två små barn, misshandlades Ramesh Devda, 30-årig pastor, så svårt att han blev medvetslös."

David Wilkerson sörjs av kristna världen över
Världen idag - "Han blev känd över hela världen med boken "Korset och stiletten" från 1962. Den har översatts till 40 språk och sålts i 50 miljoner exemplar. Boken, som också blev film år 1969, är självbiografisk om den unge evangelisten David, som börjar verka bland gängledare i New York och kommer i kontakt med gängledaren Nicky Cruz som senare blir frälst.
1987 grundade han församlingen Times Square Church i New York i ett kvarter präglat av strippklubbar, prostitution och narkotika. Församlingen, som idag leds av Carter Conlon, har 8.000 medlemmar
."
Rättegång väntar för elva kristna i Iran
Kyrkans Tidning - "Elva medlemmar i den iranska kyrkan ska ställas inför rätta för att ha att ha druckit nattvardsvin och för inblandning i en kyrka i ett hem."

Inga kommentarer: