11 mars 2014

Ulf går jag stannar

En stor nyhet är i helgen var att Ulf Ekman lämnar Livets Ord och blir katolik. Det har skrivits mycket om det och här kommer ytterligare kommentarer.

Som en av orsakerna till att Ulf Ekman blir katolik anger han kyrkans enhet. Jag har svårt att förstå Ulf Ekmans övergång från ett kristet sammanhang till ett annat skulle bidra till kristen enhet. Är inte risken större att det leder till motsatsen?

I sin förklaring ber Ulf Ekman ursäkt till alla dem som blivit sårade under åren på Livets Ord. Det är naturligtvis mycket bra och viktigt. Men hur många blir sårade då Ulf Ekman deklarerar att han inte längre tror på Livets Ord? Tänk på alla dem som blivit frälsta och satsat en stor del av sina liv på ett engagemang i Livets Ord. Vad händer med dem då den som fått dem att tro i en bestämd riktning deklarerar att han inte längre tror på det?

Men framför allt ser jag det som en personlig tragedi för Ulf Ekman. Att det enorma livsverk som Ulf Ekman skapat och levt för i så många år, inte längre är en relevant plattform för honom. Har allt han varit med att skapat under en så stor del av sitt liv varit steg i fel riktning?

Men jag ser det logiska i Ulf Ekmans dratiska steg. Om han inte anser att Livets Ord längre är en relevant plattform för att förverkliga sin kallelse är det helt rimligt att gå över till ett annat sammanhang.

För min personliga del stannar jag kvar i Frälsningsarmén. Jag tror på Frälsningsarmén. Jag tror att det är en relevant plattform för mig att fullgöra min kallelse på. Jag vill vara med och verka i linje med Guds grunduppdrag. Han älskar oss människor så mycket att han sände sin egen son "för att den som tror på honom inte skall gå förlorad utan ha evigt liv." (Joh 3:16).

Människor håller på att gå förlorade. Gud vill att de ska få evigt liv. Jag kan inte tänka mig en bättre plattform än Frälsningsarmén för att berätta detta för människorna.

Så, jag fortsätter nog i Frälsningsarmén....

/Peter Baronowsky

Inga kommentarer: