20 nov. 2015

Bryt er ny mark

I rupebas bibelläsningsplan har vi under veckan läst från Hosea bok. Då jag läste kapitel 10 kom det tillbaka minnen från en händelse för 36 år sedan.

Rut och jag stod på plattformen på Frälsningsarmén 6:e kår i Stockholm. Vi hade varit aktiva där i sedan vi var juniorsoldater och nu hade vi vårt farvälmöte inför flytten till Norge 1979.

Ett nytt skede skulle börja i våra liv. Vi skulle bryta upp från vår miljö och plantera familjen i ett annat land där vi inte kände någon. Vi hade upplevt Guds kallelse.

Inför flytten hade Rut skrivit en melodi till bibelordet från Hosea 10:12. Det var en vers som vi tagit emot från Herren.

På den tiden var det 1917 års bibelöversättning som gällde. Vi sjöng
"Sån ut åt eder i rättfärdighet, skörden efter kärlekens bud.
//:Bryten eder ny mark:// ty det är tid att söka Herren,
för att han ska komma och låta rättfärdighet regna över eder.

"Sån ut åt eder i rättfärdighet, skörden efter kärlekens bud.
//:Bryten eder ny mark:// ty det är tid att söka Herren."

I den resan som började då har vi verkligen fått så ut, bryta ny mark och skörda.
Vi har bott i tio olika lägenheter i tre länder. Vi har fått förkunna, så ut, i Kanada, USA, Argentina, Sydafrika, Spanien, Tyskland, Moldavien, Ryssland, Lettland, Estland, Finland, Norge, Danmark, Island, Färöarna och Sverige.

Men den versen vi sjöng då gäller fortfarande.Det finns fortfarande många platser där Guds ord måste förkunnas. Ny mark behöver brytas och skörden är stor!

Det här vittnesbördet finns inte med i Peters vittnesbörd, men det borde komma in mellan: Mitt vittnesbörd – Del 6 - Uppbrott  och Mitt vittnesbörd – Del 7 - Jelöy.

/PB






Inga kommentarer: