25 juni 2018

Kapad regnbåge

- Berit Simonsson i Världen idag -
Regnbågen är Herrens säger Guds ord. Ingen annan, varken enskild eller rörelse, kan därför räkna den som "sin".

Herren räddade mänskligheten genom åtta personer som alla andra skrattade åt. I denna räddningsaktion använde han fyra par, och varje par i Arken bestod av en man och en kvinna. Detsamma gällde också för djuren som räddades i Arken, hankön och honkön, ett par av varje.

Efter räddningen i Arken, då vattnet sjunkit undan och regnbågen syntes i skyn, fick de fyra paren höra Herrens löfte och ta emot uppdraget från honom; "Var fruktsamma, föröka er och uppfyll jorden" (1 Mos 9:1). Det var exakt samma ord som gavs till Adam och Eva i skapelsens början: "Var fruktsamma, föröka er och uppfyll jorden" (1 Mos 1:28). Regnbågen är alltså sammankopplad, dels med uppdraget till man och kvinna att få barn och föröka sig, men också med Herrens löfte att inte någon mer syndaflod ska komma.

Regnbågen är fortfarande uteslutande Herrens egen. Den berättar om hans nåd och trofasthet trots människors synd och trolöshet. Regnbågen finns i Bibelns första bok och den återkommer i Bibelns sista bok.Den symboliserar aldrig människors mångfald i något avseende, utan den är Guds egen regnbåge som berättar om Herrens nåd mot syndare. I Uppenbarelseboken återkommer regnbågen, då som ett tecken på Herrens helighet och makt och hans oavbrutet trofasta avsikt att vilja frälsa människor undan syndens makt att bedraga (Upp 4:3, 10:1). Och en gång ska vi få se regnbågen som omger vår Frälsare på hans härlighets tron.



Läs mer HÄR.

Inga kommentarer: