26 sep. 2008

Jesus

Jag tror på bibeln. Ja, jag tror faktiskt väldigt mycket på Bibeln. Jag tror att Gud talar med oss människor genom Bibeln. Jag håller med om Frälsningsarméns första trosartikel som säger att Bibeln, både Gamla och Nya Testamentet, är inspirerat av Gud, och att det är det enda gudomliga rättesnöret för kristen lära och kristet liv. http://www.fralsningsarmen.se/dl2/p3/admin.nsf/wwwPublished/fralsningsarmen_tro_elva_larosatser?OpenDocument

Men kristendom handlar inte djupast om att tro på en bok eller tro på vissa trosartiklar. Djupast sett handlar kristen tro om en relation mellan mig och Jesus. Om inte relationen till Jesus finns där så är Bibeln en död bok.

Men utan Bibeln skulle jag inte veta något om Jesus. Då skulle Jesus bara vara något som jag tänkt ut i mitt eget huvud. Men han finns på riktigt. Jag kan lära känna honom i Bibeln. Jag kan leva i en innerlig relation med honom.


Jag tycker det är viktigt att ha etikdokument. Jag tycker det är viktigt att etiken inte bara bygger på vad jag tycker för dagen utan att det finns genomtänkta riktlinjer som är baserade på Bibeln.

Men mitt kristna liv hänger inte på några väl formulerade etikdokument, utan på en levande relation till Jesus.

Ibland har vi så mycket att göra och springer förbi Jesus då vi försöker hinna med alla viktiga saker i våra liv. Jesus står nog ofta med utsträckta armar och vill att vi ska komma in i gemenskapen med honom (Matt 23:37).

Vi tror ofta att Gud har kallat oss bara för vi ska utföra en del jobb åt honom. Men i första hand har han kallat oss till gemenskap med sig själv (1 Kor 1:9).

En sång som har välsignat mig mycket den sista tiden är: "Låt regnet av din närvaro falla över mig, varje dag i mitt liv, varje andetag jag tar..."

Långt bort från alla lärosatser och etiska dokument talar sången bara om Gudsnärvaron i våra liv.

Luta dig tillbaka, andas in djupt och låt Guds närvaro komma över dig som ett stilla regn. Här kommer sången. Klicka på länken:

peppebaron
www.rupeba.se

Inga kommentarer: