19 juli 2009

En kväll på Arken

I församlingen Arken pågår just nu Mirakelfestivalen - Älska Jesus. I dag var det tre samlingar: förmiddag, eftermiddag och kväll. Rut och jag såg på kvällsgudstjänsten via internet.

Kvällgudstjänsten höll på i över fyra timmar och det tog över två timmar innan predikanten Bill Prankard från Kanada började sin predikan (och jag som brukar bli nervös om det tar mer än 45 minuter innan jag får komma upp i talarstolen). Prankard tolkades på ett föredömligt sätt av Peter Nordberg.

Man kan inte annat än bli berörd av den hängivenhet som präglar samlingarna. Eller av den energi som läggs ned på att hjälpa mötesdeltagarna fram till ett avgörande. Eller hur outtröttligt man betjänar människorna i eftermötena.

Arkens hemsida, http://www.arken.org/ skriver om konferensen:
Välkommen till sommarens höjdpunkt! MirakelFestivalen 17-26 juli bjuder på ett varierat program för hela familjen. Det blir en stark start på festivalen. Världstalare som Bill Prankard inleder tillsammans med Arkens pastorer, samtidigt som lovsångaren Björn Aslaksen medverkar under den första helgen. Längtar Du efter Jesus? Årets tema är Älska Jesus - och det bereds många mötesplatser för att komma nära honom i lovsång, bön och tillbedjan. Läs mer på vår speciella Mirakelsajt och se aktuellt program.

Det är alltså möjligt att följa hela konferensen live på internet. Gå in på http://www.arken.org/ så hittar du fram till både program och sändningen. På onsdag den 22 juli kl.19.00 kan du lyssna på Roger Larsson.

/PB

Inga kommentarer: