26 juni 2011

Ship to Gaza

Lukas Berggren kommenterar i Världen idag Ship to Gaza:"Vi svenskar skulle knappast vilja ha en granne ledd av en organisation som Hamas. En organisation som av EU – och därigenom även Sverige – men också av USA, Australien, Kanada, Japan och Israel är stämplad som en terrororganisation efter de självmordsattacker och bombningar som rörelsens militära gren tagit ansvar för. Attentaten har fördömts av FN:s kommission för mänskliga rättigheter samt av Human Rights Watch.

Hamas styr Gaza. Organisationens långsiktiga mål är att utplåna staten Israel och ersätta den med en palestinsk stat omfattande nuvarande Israel, Västbanken och Gaza. Hamas, som inte erkänner staten Israel, är indelat i en politisk gren och en väpnad militär gren. Den senare består uppskattningsvis av 25 000 soldater och är inte underställd något folkvalt organ.
Sedan 1993 har Hamas utfört attentat i form av självmordsattacker mot israeliska städer och dess civilbefolkning. Även attacker mot militära mål samt raketattacker mot israeliska städer har utförts. Hamas anses även vara ansvariga för Qassam-raketerna, en kortdistansraket som nästan dagligen har avfyrats mot södra Israel. I den israeliska staden Sderot i Negevöknen har sedan år 2000 totalt 13 personer dödats och 100-tals skadats till följd av attacker med Qassam-rakter. Raketerna har avfyrats från staden Beit Hanun i det av terroristorganisationen Hamas kontrollerade Gaza. Över 1 000 projektiler har exploderat i Sderot. Bara under åren 2007-2008 har mer än 7 000 raketer fallit över Sderot. Skulle Sverige acceptera ett sådant raketregn över en svensk stad? Självfallet inte
."
Läs mer>
Tidigare inlägg om Ship to Gaza:
Ship to Gaza gör nytt försök med konvoj
Enfalden styr svenska Ship to
Läs också i DN:
Clinton emot Gazabåtar
Hjälpkonvojen sätter åter kurs mot Gaza

Inga kommentarer: