1 aug. 2011

rupebas morgonkoll den 1 augusti

rupebas morgonkoll

Tabubelagd tystnad bruten
Nasrin Mosavi Sjögren i Världen idag - "Rapport från barrikaderna: Efter decennier av tabubelagd tystnad, har det hänt någonting med abortdebatten. Det började med de aborterade små människorna som, lika desperat som lönlöst, kämpade för sina liv. Ensamma och övergivna i sjukhusens rondskålar och sköljrum. Det gick inte att värja sig mot smärtan i de berättelserna."

Mobilisering av Kristi kropp
Ulf Ekman i Världen idag - "Denna vecka befinner jag mig mitt i ett myller av tusentals människor på Europakonferensen i Uppsala. Ja, det är verkligen ett myller och en stor blandning av troende från de mest skilda håll, både geografiskt och andligt. Det gäller också talarna. De svenska talarna har i år en bredd som inte funnits på denna konferens förut. Det är allt ifrån Trosrörelsen, Pingströrelsen, Oasrörelsen, Evangeliska Alliansen och Svenska kyrkan. Detta, tror jag, reflekterar en trend och en rörelse i Kristi kropp i Sverige idag. Det visar sig också i den mängd kristna konferenser som pågår från maj till september i Sverige. Det pågår en massiv folkrörelse, som inga sekulariserade media på allvar uppmärksammat."

Om Utöya
Stefan Swärd skriver på sin blogg en artikel som blivit refuserad både DN debatt och på SvD Brännpunkt - "Den senaste veckan har vi återigen blivit påminda om att kampen aldrig får upphöra för demokratin och det öppna samhället. Det politiska våldet vilar ständigt bakom hörnet. I Tyskland 1933 var det en person med Breiviks värderingar som grep makten i landet samtidigt som många svenskar uttryckte sympatier för Nazityskland och nazismen. Samma brutala våld grep makten i dåvarande Sovjetunionen och i Kina, även det med en hel del sympatier från svenskt håll. Det är samma människosyn som ligger bakom dåden på Utöya, Gulag i Sovjetunionen, Treblinka i Polen och Kinas kulturrevolution på sextiotalet.  Den extrema våldsvänstern hade också omfattande sympatier i Sverige, liksom nazismen, liksom Anders Breiviks groteska högerextrema ideal."

Inga kommentarer: