1 aug. 2011

Terrorism och kristendom

Många har reagerat på att vissa medier betecknar den norske terroristen som en kristen fundamentalist.

Stefan Swärd har läst det dokument på 1500 sidor som massmördaren har skrivit. Swärd kommenterar:
"I kampen för ett totalitärt samhälle och totalitär samhällsyn, och att använda massmördandet som politisk metod, rör sig Breivik på samma område som nazisterna, den extrema vänstern, de muslimska diktaturerna, och de muslimska terroristerna.
Det är mer likheter än skillnader mellan Utöya, Treblinka, Auschwitz, den kinesiska kulturrevolutionen, Gulag, Bin Laden och Iran".

Bengt Malmgren skriver på sin blogg om uppgifterna om att terroristen betecknar sig som kristen:
"Gärningsmannen säger det rent ut, han är inte kristen, han annekterar bara vissa delar av kristen kultur som han felaktigt sammanknippar med sin högerextremistiska och rasistiska ideologi. Så här står det i dokumentet enl Gustafsson: "Om du har en personlig relation med Jesus Kristus och Gud så är du en religiös kristen. Jag och många med mig har inte nödvändigtvis en personlig relation till Jesus Kristus och Gud. Vi tror däremot på kristendomen som en kulturell, social, identitets och moralisk plattform."

Jag har tidigare publicerat ett inlägg av Sten-Gunnar Hedin på Newsmill.

Marcus Birro skriver i Expressen:
"Massmördarens metodiska och utstuderade grymhet löper tillbaka till samma mörka hjärta som de som gått före honom, i en annan Guds namn. Hatet hämtas från samma skuggland.
Han är en identisk kopia av dem han säger sig hata. Så arbetar Djävulen. Han bryr sig inte ett dugg om åsikter eller politik. Han bryr sig inte om höger och vänster. Han bryr sig bara om avrättade kroppar i vattenbrynet. Han bryr sig om polisbåtar med motorstopp
."

Inga kommentarer: