10 aug. 2011

rupebas morgonkoll den 10 augusti

rupebas morgonkoll

Ingen kan gå oberörd förbi Jesus
Dagen - "Jesus är ingen man kan stå neutral inför. Han utmanar och ger oss ingen ro. Antingen älskar man eller så ratar man honom.
Varför är det alltid pinsamt att tala om Jesus? Varför är Jesus världshistoriens mest pinsamma namn? Vem som helst kan prata om Buddha och hans lära, om Konfucius och hans skola för barn, om Krishna som leker med kosmos. Men så fort Jesu namn nämns tystnar alla, det blir en pressande situation
."

Baltisk frihet firas på torget
Sändaren - "För 80:e gången hålls på måndag torgmöte för Baltikum — denna gång som en del av det svenska firandet av de baltiska ländernas 20 år i frihet.
Måndagsmöten till stöd för Estland, Lettland och Litauens frihetskamp mot Sovjet var i början av 1990-talet ett stående inslag på Norrmalmstorg i Stockholm. 79 möten hölls innan länderna återfick sin självständighet
."


När Jesus skulle åka tåg
Barnabasbloggen - "En kväll skulle Jesus åka tåg. Han skulle åka från Örebro till Göteborg. Det kändes lite nervöst, eftersom han inte är så hemma i det här landet och inte kan språket så bra. Men som väl är skulle han inte åka själv utan hade sällskap. Det kändes bra. Hon var lite mer van vid situationen och hade hand om biljetten. Dessutom är hon vuxen. Jesus är bara ett barn."

Det hotade Israel
Hemmets Vän - "Uppfinningsrikedomen är stor, när det gäller att hitta på nya varianter av allmänt fientliga och i många fall rent antisemitiska uttryck för hatet mot Israel, skriver Sven Nilsson med anledning av FN-förhandlingar om proklamationen av en palestinsk stat."

Inga kommentarer: