14 okt. 2011

rupebas morgonkoll den 14 oktober

rupebas morgonkoll

Mormoner är inte kristna enligt amerikanska pastorer

Dagen - "Tre av fyra pastorer i USA anser att mormoner inte ska räknas som kristna, enligt en ny undersökningen. Frågan har en politisk laddning då en av republikanernas presidentkandidater, Mitt Romney, är mormon."

Stor majoritet för momsfritt när EU-parlamentet röstadeSändaren - "Med 521 röster mot 50 (58 avstod från att rösta) antog EU-parlamentet på torsdagsförmiddagen en resolution till stöd för ett generellt momsundantag för den ideella sektorn."

Fredspristagare hittar inspiration i sin tro
Dagen - "- Min tro har verkligen hjälpt mig, säger Leymah Gbowee, en av de tre kvinnor som i fredags belönades med Nobels fredspris.
Leymah Gbowee är själv medlem i S:t Peter Lutherska kyrka i Liberias huvudstad Monrovia, en kyrka som var skådeplatsen för en massaker på 600 personer 1990.
"

Einsteins teori möter största hotet hittills
Svenska Dagbladet - "LJUSVALLEN BRUTEN Om Einsteins hundraåriga relativitetsteori faller, faller också en bärande pelare för den moderna fysiken. De sensationella forskningsrön om neutriner som publicerades i september kan vara den tändande gnistan för en revolution inom fysiken."

Inga kommentarer: