21 okt. 2011

rupebas morgonkoll den 21 oktober

rupebas morgonkoll

Tillbaka till vägarna och källorna
Ulf Ekman i Världen idag - "Ingenting förblir långvarigt i det kristna livet utan en stabil och stadig grund. I dag finns det en tendens att fly från det grundläggande, det stadiga och fasta och i stället springa efter det spektakulära. Samma frestelser som mötte Jesus möter oss än i dag. Han tillbakavisade de snabba genvägarna till resultat med att hänvisa till Guds ord. Det finns inga snabba genvägar till väckelse, till församlingsbyggande och till genombrott i missionen. Utan en ordentlig grund i Guds ord kommer vi inte att långsiktigt lyckas."

Demokrati ett motgift mot maktfullkomlighet
Stanley Sjöberg i Hemmets Vän - "Politiska ledare vinner trovärdighet när de är angelägna om att inte förtrycka och nonchalera folkets vilja.” Stanley Sjöberg förklarar varför demokrati är att föredra både i samhället och inom församlingen."

Vi speglar oss i Birro
Amosbloggen - "Marcus Birro kan som få andra både reta och locka nästan hela den tyckande svenska befolkningen. För er som inte hängt med den senaste veckan: I måndags lanserade han sig själv som ny partiledarkandidat för Kristdemokraterna. Några timmar senare, när TV4 hört av sig och flaggade för att han inte skulle kunna kombinera programledarrollen med en politisk kandidatur, drog han sig ur. När TV4 ändå sa upp samarbetet kallade han dem för ”jävla idioter”.

Inga kommentarer: