17 okt. 2011

rupebas morgonkoll den 17 oktober

rupebas morgonkoll

Stöd svenske pastorn som riskerar att dödas
Världen idag - "Svenska Dagbladets ledare i tisdags var unik med sitt perspektiv. Rubriken löd: "Var femte minut dödas en kristen". Ledarskribenten Per Gudmundson refererar till en internationell studie som visar att 105 000 kristna dödas varje år, bara på grund av sin tro. Det är utmärkt att vanliga media börjar lyfta fram detta som vi kristna och kristna medier är så väl medvetna om."

Vilket Sverige vill vi ha?
Stanley Sjöberg i Hemmets Vän - "Det är viktigt att bevara Sve­rige som ett kristet land! Sam­tidigt tillhör det vår tro att in­ bjuda människor med andra värderingar att finnas med i vårt grannskap. Men utplånas kristendomen, då urholkas allt som byggts upp av värde genom vår historia, säger Stanley Sjöberg."

Stor majoritet för momsfritt när EU-parlamentet röstade
Sändaren - "Med 521 röster mot 50 (58 avstod från att rösta) antog EU-parlamentet på torsdagsförmiddagen en resolution till stöd för ett generellt momsundantag för den ideella sektorn."

Framgångsrika –begåvade – hatade
Kyrkans Tidning - "Den amerikanske författaren och skribenten David Brooks skrev för ett år sedan i sin kolumn i Dagens Nyheter: ”Judarna utgör 0,2 procent av världens befolkning men 54 procent av världsmästarna i schack; 27 procent av Nobelpristagarna i fysik och 31 procent av pristagarna i medicin."

Inga kommentarer: