30 apr. 2013

Gudstjänst i Houston


Rapport från USA - Del 7

I söndags var vi på besök i Houston. Vi fick följa med våra värdar, Tina och Thomas, till den kyrka där de är aktiva, First Presbytarian Church i Houston.

Söndagsprogrammet erbjuder fyra olika gudstjänster, förutom bibelstusier, bönemöten, barnaktiviteter, körövningar och mycket mer.

De fyra gudstjänsterna har följande innehåll:

Den första gudstjänsten, Gospel Jazz Service, börjar 08.15. En gudstjänst där man blandar traditionell liturgi med musikstilar med allt från Bach till Rock. Lovsången leds av en fem man starkt jazz-band. Där medverkar naturligtvis Thomas med trombonspel.

Den andra och den tredje gudstjänsterna, är mer traditionell gudstjänst, 09.30 och 10.45, och är en mer  liturgisk gudstjänst med kyrkorgel och kör. Här sjunger Tina med i kören.

Den fjärde gudstjänsten är en modern gudstjänst 11:05.

De tre första gudstjänsterna har samma budskap. I söndags var det en besökande präst från Uganda som talade om Emmausvandrarna. Du kan se och höra predikan HÄR.

Före gudstjänsterna visade Tina oss runt i lokalerna. Man måste nog ha varit medlem i många år för att inte gå vilse i de många lokalerna. Överallt pågick aktiviteter i form av bibelstudier, bönemöten, barnaktiviteter.
HÄR kan du se en översikt över den första våningen.
HÄR  kan du se en översikt över den andra våningen.

Vi upplevde en fin söndag med en spännande gudstjänstupplevelse.

Inga kommentarer: