8 aug. 2014

En Gud värd att dö för

Vi möter allt oftare i västvärlden och kanske speciellt i Sverige kristna företrädare som överger tanken på att Jesus är enda vägen till Gud. Vid utfrågningarna till det senaste biskopsvalet i Svenska Kyrkan var de utfrågade till och med osäkra på om Jesus var den bästa vägen till Gud.

Många ser idag Jesus som en av flera vägar som leder till Gud. Om man tror det måste Jesus tagit fel. Han trodde uppenbarligen att det var nödvändigt att han skulle dö på korset för att vi skulle kunna få evigt liv.

Två vägar. En som leder till fördärvet och en
som leder till livet (Matt 7:13-14)
En annan sak som tonats ned väldigt mycket i kristenheten i väst är läran om den dubbla utgången. Många har övergett tron på att det finns evigt liv och evig förtappelse. Jesus trodde uppenbarligen på det då han säger att Gud älskade världen så mycket att han sände sin egen son för att ingen skulle gå förlorad utan att alla skulle få evigt liv.

Det finns en enormt stark kontrast till detta synsätt i våra dagar. Vi lever i en tid där fler kristna än någonsin får ge sitt liv som martyrer för sin kristna tro. Vi läser om hur muslimska extremister drar
fram kristna i norra Irak och ger dem valet att konvertera till Islam eller att bli halshuggna.

Om det fanns alternativa vägar att komma till Gud, varför skulle de då behöva ge sina liv för att inte konvertera. Konvertera skulle ju i detta fall bara innebära att välja en annan och mer smärtfri väg till Gud.

Och om det inte finns evig förtappelse eller evigt liv, varför skulle någon välja att ge sitt liv om vi ända hamnar på samma ställe efter döden.

Jag blir illa berörd då svenska kyrkoledare i sina ombonade kontor och bostäder överger tron, medan våra kristna syskon som berövats allt ändå står kvar i sin tro på att Jesus är den enda vägen till Gud och att det inte finns frälsning i något annat namn på jorden.

/PB

Inga kommentarer: