30 okt. 2014

Öppet brev till Statsminister Stefan Löfvén



Angående regeringsdeklarationen att Sverige skall erkänna Palestina som suverän stat.
Som enskild svensk medborgare vill jag tydligt protestera mot regeringens uttalade beslut att erkänna Palestina som nationell och suverän stat.
Hur gemene man i Sverige ställer sig till regeringens uttalande vet jag givetvis ingenting om. Samtidigt är jag övertygad om att mina egna invändningar delas av många.
·       Det har aldrig någonsin funnits en självständig stat nämnd Palestina.
·       Fram till 1948 (egentligen ännu senare) hävdade arabvärldens ledare att det inte fanns och inte har funnits något land som heter Palestina. Palestina var för dem detsamma som det judiska folkets hemland. Därav förnekandet.
·       Palestina var det namn som kejsar Hadrianus gav Israel år 135 i samband att Rom hade krossat en judisk frihetsrevolt. Namnet avsåg att förnedra Israel.
·       Under första hälften av 1900-talet blev flertalet länder i MÖ självständiga efter att ha stått under brittiskt eller franskt förmyndarskap. Flera av dessa länder hade dessförinnan lytt under det Osmanska väldet.
Storbritannien tillförordnades rollen att förvalta Palestina med målet att upprätta ett judiskt nationalhem. Uppdraget gavs i NF (Nationernas Förbund) 1920. USA (som inte tillhörde NF) ställde sig bakom beslutet.
Tvåstatslösning.
Den i huvudsak socialdemokratiska regeringen förordar en tvåstatslösning. Något som även FN föreslog 1947(FN kunde inte besluta i strid med beslutet i NF från 1920/1922).
Däremot kunde man föreslå en uppdelning i ett arabiskt och ett judiskt Palestina. Detta motiverades med den kraftiga arabiska invandringen under 1900 – talet.
Israel accepterade en tvåstatslösning. De länder som gick i krig mot Israel gjorde det inte.
För Sverige att försöka tvinga fram en tvåstatslösning är en omöjlighet.
Hamas, som i dag styr över Gaza, är tydliga med att deras huvudmål är:
·       Att radera ut Israel från kartan och ersätta
·       landet Israel med en Islamistisk Republik
PLO som grundades 1964 anger i sina stadgar (stadgarna reviderades obetydligt 1968) att Palestina är en odelbar territoriell enhet och att det är en helig plikt att bekämpa och fördriva Israel.
Mahmoud Abbas sade så sent som 2012 ”Jag kommer aldrig att erkänna en judisk stat, inte på tusen år.”
31 juli 2013 Meddelade Abbas att en framtida Palestinsk stat skall vara helt judefri.

Israel som suverän stat.
Israel är på historiska och folkrättsliga grunder erkänd av världssamfundet som nationell stat. Självständighetsförklaringen från 1948 talar om viljan att leva i fred med sina grannländer.
Fredsavtal finns med Egypten och Jordanien
Vad är det då Sverige skall erkänna när man erkänner Palestina?
Palestina är namnet på området mellan Medelhavet och floden Jordan. Det har aldrig funnits någon stat/nation med namnet Palestina.
Däremot finns det två starka grupperingar, nämligen Hamas och PLO. Deras huvudsakliga mål är att utplåna Israel. Detta är tydligt angivet i:
·       PLO-stadgan från 1968.
·       PLO-stadgan från 1964.
·       Hamas stadgar från 1988.
 Dessa finns tillgängliga på Google.
Om Sverige erkänner dessa grupper som legitima företrädare för ett Palestina-arabiskt folk erkänner man även deras stadgar och tydligt uttalade mål att utplåna Israel.
I mina ögon är detta ett grovt brott mot Folkrätten och mot allt sunt förnuft.
Jag vädjar till Sveriges regering att avstå från ett erkännande av ett Palestina som inte finns.
Stockholm 2014-10-15
Hans Hansson

Inga kommentarer: