31 mars 2015

Sju år!

Den första april 2008 startade vi sajten rupeba.se. Sedan har vi fortsatt, dag efter dag, 365 dagar per år.

"Vad är det som driver er?" får vi höra ibland. Ja vi ser vår webbtidning som en del av vår fökunnargärning. Vi talar ofta i olika möteserier. De flesta helgerna är vi ute och förkunnar. I bibelhelger, mötesserier eller kurser. Det är ett sätt att förkunna. Ett annat sätt är att skriva böcker och studiehäften. Se HÄR. Ett tredje sätt är att driva en kristen webbtidning. Genom webbtidningen rupeba.se når vi längre och förkunnar för många fler människor. Vi har mellan tre- och femhundra besök på sidan. Varje dag. 365 dagar om året.

Vi följer noggrant besöksfrekvensen på rupeba.se. Och det faktum att det är så många som kommer in på någon av våra sidor varje dag är naturligtvis motivation för oss att fortsätta. Om vi skrev och skrev och ingen läste vad vi skrev, skulle det naturligtvis vara meningslöst att fortsätta. Dessutom får vi av och till uppmuntrande tillrop från våra läsare. Ofta från människor vi inte känner. I veckan fick vi till exempel detta mejl:
"Hej. Jag skulle bara vilja skicka ett stort tack till er för allt arbete och engagemang ni lägger ner på rupeba.se
Tänk att varje morgon innan jobbet få med sig en liten andakt och samtidigt få en sammanfattning av vad som just nu skrivs på kristna medier.
Må Gud välsigna er i er fortsatta gärning och må den Helige Ande ge er ork och inspiration att fortsätta skriva."
Idag fyller rupeba.se sju år och idag börjar vi vårt åttonde år. Vi har inga planer på att sluta. Ett stort tack till alla ni som besöker sidan regelbundet. Ni gör det värt att fortsätta!

Peter Baronowsky

Öppet brev till Statsminister Stefan Löfvén

Hans Hansson skriver ett öppet brev till Statsminister Stefan Löfvén:

Sverige, Israel, Palestina och våldets agenda
Under förra årets (2014) valrörelse uttalade Du, Stefan Löfven, tydligt och som en självklarhet att Israel, i den pågående konflikten, har rätt att försvara sig. Ett i sanning uppskattat uttalande.
Vid minnesdagen för ”Förintelsens offer” hörde vi Dig vädja om att hatet och hoten skall upphöra. Något som är lätt att instämma i.
Vi såg också att Du fanns med bland alla dem som fredagen 27 februari öppet visade sitt stöd för judiska församlingen i Stockholm.
Hur kan då Sveriges regering med Dig, Stefan Löfven som statsminister, öppet erkänna PLO och Hamas som odlar hatet mot Israel och har Israels utplånande i sina stadgar och på sin agenda?
Tror inte den svenska regeringen att Hamas och PLO menar vad de säger i sina uttalanden om Israel?
Utrikesminister Wallströms märkliga uttalanden i samband med erkännandet av Palestina.
Den kritik som framförts dels mot erkännandet i sig och dels mot tidpunkten för detta har utrikesministern bemött på ungefär följande sätt:

·            - USA skall inte lägga sig i svensk utrikespolitik.
·            - Israel får finna sig i det svenska beslutet.
·            -  Eftersom detta är ett regeringsbeslut behövs varken riksdagens eller andra partiers samtycke.
Utrikesministern har också framhållet att Mahmoud Abbas är en synnerligen moderat person som vill fred och tydligt tar avstånd från våld. Det är önsketänkande.
Vid sitt Stockholmsbesök nyligen sade Abbas enligt TV-nyheterna att han kommer att säga JA till fredssamtal med Israel om Hamas går med på det. Är det troligt att Hamas gör det?
För något år sedan deklarerade Abbas att han kunde överväga att gå med på fredssamtal först om Israel hade gjort ett antal långtgående eftergifter.
Eftergifter som mera hade karaktären av Israels villkorslösa kapitulation.
Mahmoud Abbas uppmuntrar terrorhandlingar genom att kalla våldsverkarna martyrer och rikligen belöna deras familjer. Så gör inte den som vill fred.
Flyktinghjälp
FN har två flyktingorgan UNHCR och UNRWA.
1.       UNHCR har ett övergripande ansvar för världens flyktingar. Den viktigaste uppgiften är att finna varaktiga lösningar för dem som av olika anledningar blivit flyktingar.
2.       UNRWA inriktar sig enbart på Palestinaflyktingar. Målsättningen tycks vara att dessa skall kunna behålla sin flyktingstatus så länge Israel finns kvar.
3.       FN har aldrig någonsin bidragit ekonomiskt till flyktingmottagning i Israel. Detta trots att:
Israel – är det i särklass mest flyktingmottagande landet i modern tid.
Det judiska folkets återvändande till sitt urgamla land är som en enorm flyktingström. De flydde undan förföljelser. De kom till ett totalt utarmat land. Det fanns ingen infrastruktur. De måste bygga samhället från grunden. Vilket man också gjorde.
Svenskt bistånd
I den mån det har förekommit ekonomiskt bistånd från Sverige till Israel har det skett genom frivillig-organisationer. Alltså ideellt. Sjukhus, universitet, barnhem, äldreboenden har ofta varit möjliga tack vare ekonomiskt stöd utifrån.
Utländska mecenater möjliggjorde för nybyggarna att till skyhöga priser friköpa mark i Palestina. Mark som ansågs obrukbar och därför ingen ville ha. Mycket var öken. Men marken blev deras egen. Mot alla odds lyckades de odla den framgångsrikt. Detta långt före 1948
Israel har tagit emot judiska flyktingar från hela världen. Gett dem judisk/israelisk identitet. Inlemmat dem i samhället. Gjort dem delaktiga.

Tyvärr lever i Israel idag 1,5 miljoner människor under existensminimum. Stor del av Israels BNP går till att försvara landet och människorna som bor där. Detta på grund av ständiga provokationer från dess Palestinska grannar.
Den bibliska aspekten
När länder, regeringar, ministrar förhåller sig till Israel och i synnerhet Jerusalem måste man vara medveten om en biblisk, Gudsrelaterad aspekt som är högst påtaglig och verklig.  I tusentals år har Bibeln återgett Guds avsikter för Jerusalem. Jerusalem skall bli ett centrum för fred. Bland annat.
Guds avsikter med Jerusalem/Israel är inte beroende av vad som beslutas på partikongresser, kyrkomöten eller regeringssammanträden. De kommer att uppfyllas därför att Gud är suverän i ordets rätta bemärkelse. Men det är olyckligt för ett folk vars ledare ger sig rätt att sätta sig över detta.
Svenskt bistånd
Utöver det massiva ekonomiska stödet från Sverige till PLO och Hamas (vapen får de från Iran) ger Svenska staten varje år 10-tals miljoner kronor till Palestinagrupperna i Sverige. Pengar som används till att agitera mot Israel.

Medborgerlig önskan till statsminister Stefan Löfven och den svenska regeringen
1.       Håll fast vid övertygelsen att Israel har rätt att försvara sig och finnas till.
2.       Ta PLO och Hamas på allvar. Tro att de menar vad de säger när de vill utrota Israel. Motarbeta hatet genom att ta avstånd från deras agenda.
3.       Upphör med ekonomiskt stöd till uttalat Israelfientliga grupperingar och organisationer

Stockholm 2015-03-28
Hans Hansson

30 mars 2015

Norsk tittarstorm mot Skavlan

Skavlans intervju med Jonnie Åkesson skapade tidernas största tittarstorm i norsk TV:s historia. VG skriver: "Det stormer kraftig rundt Fredrik Skavlan etter intervjuet med den sykmeldte partilederen i Sverigedemokraterna, Jimmie Åkesson. Aldri tidligere har NRK fått flere klager."

Tidigare tittarstormar har nått upp till cirka 300 anmälningar till det som i Norge motsvarar Granskningsnämnden. Skavlans senaste program  har renderat över 1.000 personer som klagat på programmet, och fler fortsätter att komma in (i söndags kväll var det över 2.000 klagomål)
.
Skavlan är annars oerhört populär i Norge, men den här gången blev inte hans intervjustil uppskattad. Här är några röster från de som klagat:
«Kjære Fredrik Skavlan,
Jeg har gjennom de siste år hatt stor glede av programmet "Skavlan" på fredager og synes du har gjort en utmerket programlederjobb. Rolig, avslappet og synlig og ekte interessert i intervjuobjektene. Frem til i går. Da overrasket du voldsomt med total mangel på respekt i din "samtale" med Jimmie Åkesson.
Jeg reagerte både på din form og på ditt innhold.»
----
«Jeg ønsker å uttrykke min forferdelse over den behandling »
----
«Skavlans trakkassering av en personsom som har vært i kjelleren og Sykemeldt i lang tid henger ikke på greip.»
----
«Den oppførselen skavlan viste sin gjest er helt uakseptabel. Dessverre er dette en type episode som gjentar seg hver gang Skavlan har besøk av personer med kontroversielle meninger»

Dagbladet citerar citerar Christian Tybring-Gjedde (Frp) som ber Sverige om förlåtelse:  "Skavlans respektløse behandling av sin langtidssykemeldte gjest var en studie i vulgær elitistisk propagandajournalistikk. Unnskyld Sverige."

Läs i VG HÄR.  Läs i Dagbladet HÄR.

29 mars 2015

Tidig söndagsmorgon på Jelöy den 29 mars

Veckorevy från min personliga utkikspunkt på livet
Så var det söndag igen. Det blev en dramatisk vecka då det gäller vädret hemma i Moss. Den annars så pålitliga Bastöfärjan slutade att trafikera Oslofjorden. Orsaken var att den inte kunde lasta av i Moss. Långtradarna fastnade i snön inne i Moss. Så där låg färjan full av bilar och lastbilar och kunde inte komma vidare.

Rut och jag fick inte uppleva det. Vi var i Målöy den dagen. Om du undrar var det ligger kan du se på kartan lite längre ned i detta inlägg. Staden ligger på läsidan av öns stora berg. På andra sidan ön ligger havet öppet ända till Grönland.
Bilden på Målöy är hämtad från en turistbroschyr. Vill du se fler bilder kan du klicka HÄR.

Det var en fantastisk biltur upp till Målöy. det tog ungefär elva timmar. Klar himmel och ett fantastiskt scenario. Vi körde nordöver från Oslo förbi Hamar och Lillehammer (OS-staden) och genom Gudbrandsdalen upp till Otta. Där tog vi av västerut och körde över Strynfjället och utmed Nordfjorden ända ut till havsbandet. Sagolikt!!

Det var inte lika soligt på tillbakavägen. Sonen ringde från Moss och berättade om kaoset i Moss. 40 centimeter nysnö hade fallit. Men vi såg ingenting av det, förrän...

...vi hade kört genom en av de många tunnlarna på väg upp på Strynfjället. Tunneln var ett par kilometer lång. Då vi närmade oss mynningen var allt vitt. Jag körde ut i det vita, men måste stoppa efter någon meter. Det var snöstorm och vi såg abslut ingenting framför oss. Jag backade sakta tillbaka in i tunneln och där väntade vi en stund. Efter en stund kom det en bil som tagit sig igenom från andra sidan, och efter ett tag såg det ut att bli lite bättre. Så vi försökte. Vi krypkörde och försökte att se efter snökäpparna som man satt upp för att kunna ploga. Vägen var igensnöad så det var bara snökäpparna som markerade att vi fortfarande var på vägen, och flera gånger såg vi inte ens nästa snökäpp.

Nåväl vi tog oss igenom och nedför fjället och sedan var det bara att köra vidare. Runt Oslo var det gott om långtradare som låg i diket, men vi tog oss till slut hem till Moss. Det var verkligen extremväder!

Men nu är det söndagsmorgon och förmiddagsgudstjänst på kåren i Moss.

Kårlokalen är det mörka huset till vänster på bilden. Det vita  huset till höger som man bara ser överdelen på, är kurscentret och till höger om det (som man inte ser på bilden) ligger Officersskolan och ännu längre bort ligger Folkhögskolan.

Ha en välsignad vecka
Peter Baronowsky

28 mars 2015

Lärjungaträning

Dr. Charles Lake har i samarbete med Frälsningsarmén i USA utarbetat ett Lärjungaträningsprogram. För en del år sedan fick Rut och jag i uppdrag av dåvarande ledaren för Frälsningsarmén i Sverige att översätta programmet till svenska. Det gjorde vi och en del år senare såg vi till att det blev översatt till lettiska.

Nu har programmet blivit översatt också till norska och Rut och jag kommer i juni att ha en introduktionskurs för ledare i programmet. Visionen är att det till hösten ska starta Lärjungaträningsgrupper i många av kårerna i Norge.

Lärjungaträning är en av Frälsningsarméns mest centrala uppgifter. Jesus har bett oss göra alla folk till lärjungar och att lära dem allt vad Jesus lärde sina första lärjungar (Matt 28:19-20). Av missionsbefallningen kan vi förstå att lärjungar inte kommer till av sig självt. Någon måste göra dem.

För att kunna göra lärjungar måste vi först kanske ställa oss frågorna:
1 -Vad är en lärjunge? Hur definierar vi lärjungaskap? Vet vi inte vad vi ska göra är det svårt att lyda missionsbefallningen.
2 - Vad ska vi lära dem? Vad behöver en lärjunge veta? Vad måste en lärjunge tränas i?

Detta är frågor som vi kommer att ta upp i den inledande intoduktionskursen. Introduktionskursen kommer att hållas på Jelöy den 13-14 juni. Är du intresserad och vill veta mer om kursen kan du ta kontakr med Rut eller mig på info@rupeba.se.

I förordet till den engelska utgåvan skriver den dåvarande ledaren för Frälsningsarméns Centralterritorium i USA: "Jag har en dröm att varje troende i vår frälsningsarmégemeskap ska vara med på en kontinuerlig resa mot helgelse. Vårt arv är helgelse. Vi måste revitalisera det arvet i vår tid. Men hur gör vi för att utveckla en kristen karaktär - och inte bara tala om den? Här har vi nu en metod som fungerar."

HÄR kan du läsa informationen som gått ut till alla kårer i Norge.

/PB

25 mars 2015

Stå upp för Jesus...

På årets Rose Parade i Pasadena, Florida, representerades Frälsningsarmén av en stor musikkår som spelade "Stå upp för Jesus du korsets kämpahär". Se marschen HÄR.

Bilder som förstärker rubriken

Det är intressant att se hur massmedia väljer sina bilder för att understryka texten i rubriken och artikeln. I gårdagens Dagens Nyheter kunde man se följande tre bilder/rubriker:

Artikeln handlar om att det fattas pengar i den rödgröna budgeten. Finansministern ser ut att säga: "Vart har pengarna tagit vägen? Är det nån som vet?"

Här är det Tysklands förbundskansler Merkel som läxar upp Greklands premiärminister Tsipras. Merkel tillrättavisar Tsipras med ord och gester. Tsipras ser skamset ned i golvet. Det ser ut som om Angela Merkel säger till Tsipras: "Fy på dig! Gör inte om det en gång till!"

Här är Adaktusson riktigt arg. Det hade passat dåligt med en bild på en leende Adaktusson. Men lyckligtvis hittade DN den är bildet. Har ni nånsin sett Adaktusson så arg?

24 mars 2015

Berätta historien om Jesus på alla språk

Vi lever idag i ett mångkulturellt Sverige. Går man idag i ett köpcenter i Stockholm hör man många människor som talar på för oss obegripliga språk. I vår digitala värld finns det idag hjälpmedel så att du kan berätta om Jesus till vem som helst. Här är tre goda exempel:

1. Evangelium på alla språk (nästan) - Odd Berg
Sammanställning av evangeliet på väldigt många språk. Klicka HÄR och sedan vidare med hjälp av flaggorna.



2. 5fish från 5fish.mobi
Du kan ladda ned appen 5fish på din telefon. Appen är ett missionsverktyg som berättar historien om Jesus på alla språk. Appen använder ljud- och bildmaterial som proklamerar evangelium och ger enkel bibelundervisning på mer än. 6.000 språk.
Många av dessa språk talas i den muslimska världen och resurserna är tillgängliga helt gratis.



3.Bibeln.TV
Bibeln.tv är en krisen sajt där man kan se kristna filmer, videos och krisen undervisning. Sajten fungerar på många olika språk. Du kan till exempel se Jesusfilmen (2 tim.) på valfritt språk. Länken hittar du HÄR. Gå vidare till Kristen film, välj Jesusfilmen och välj språk.

23 mars 2015

Ännu ett nytt studiehäfte...

Häftet har tidigare varit tillgängligt som e-bok, men finns nu som ett Studiehäfte "på papper".
Studiehäfte - Gamla Testamentets historia
A4-storlek. 57 sidor. Häftet kostar 50:- plus porto och du beställer det genom att skicka ett mejl till info@rupeba.se. Till varje kapitel finns det studiefrågor för enskilt studium eller gruppsamtal.

Innehåll 
GT1 - Varför studera GT?
GT2 - Perioder i GTs historia
GT3 - Urhistorien
GT4 - Patriarktiden
GT5 - Patriarktiden forts.
GT6 - Tiden i Egypten
GT7 - Ökentiden
GT8 - Förebilder i öknen
GT9 - Domartiden
GT10 - Kungatiden
GT11 - Det delade riket
GT12 - Babylonien
GT13 - Efter Babylonien
GT14 - GT:s tillkomst
GT15 - Böckerna i GT


Övriga studiehäften:
Bibelstudier från Hebreerbrevet.Se HÄR

Bibelstudier från Apostlagärningarna. Se HÄR

Bibelstudier från Efesierbrevet. Se HÄR
Samtalsbibelstudier. Se HÄR
Tolkningsboken. Se HÄR.

22 mars 2015

Tidig söndagsmorgon i Kongsvinger den 22 mars

Veckorevy från min personliga utkikspunkt på livet

Så var det söndag igen. I måndags hade Rut och jag en träff med konfirmandgruppen från Moss kår. Vi kommer senare i vår att ansvara för konfirmationshögtiden för den gruppen. Det var en väldig fin grupp ungdomar vi fick möta. En av dem är dotter till en av våra elever från den tiden vi var lärare på Jelöy Folkehögskole för 28 år sedan. Konfirmandens mamma (=vår gamla elev) är förresten kadett på Officersskolan just nu.

På tal om gamla elever är två av de nuvarande eleverna på folkhögskolan barn till våra gamla elever. "Släkten följa släktens gång".

Men den här helgen är vi i Kongsvinger för att tala på en Bibelhelg på Frälsningsarmén. Då jag ser tillbaka på mina anteckningar var vi i Kongsvinger senast i april 2007. Det är bara åtta år sedan men det känns väldigt länge sedan. På den tiden bodde vi i Stockholm och åkte tåg till Kongsvinger för att tala på en Pingstkongress.

Kongsvinger ligger nära den svenska gränsen (Charlottenberg på den svneska sidan). Genom Kongsvinger rinner Glomma, som är Skandinaviens längsta vattendrag med sina 600 kilometer.

Då jag ser på reseschemat från 2007 ser jag att vi även då hade mycket kontakt med Norge, fastän det då var tjugo år sedan vi flyttade hem till Sverige. Förutom Kongsvinger var vi det året i Norge och talade på bibelhelger och mötesserier i Moss, Bergen, Lilleström och Skien. Jag får väl säga som Johan Ludvig Runeberg i det stora historiska verket Fänrik Ståls sägner: "Till flydda tider återgår min tanke än så gärna....."

Men nu är det Kongsvinger som gäller. Igår hade vi tre bibelstudier och ett kvällsmöte och idag avslutar vi helgen med ett  bibelstudim och söndagsmöte. Därefter kör vi tillbaka hem till Moss och sedan väntar en ny vecka.

Ha en välsignad vecka
Peter Baronowsky

Strålande ansikten - 2 Mos 34


Dagens bibelläsning: 2 Mos 34
"När Mose sedan steg ner från Sinai berg och på vägen ner hade med sig vittnesbördets båda tavlor, visste han inte att hans ansiktes hy strålade, därför att han hade talat med HERREN. Aron och alla Israels barn såg Mose, och se, hans ansiktes hy strålade." (2 Mos 34:29-30 FB)

När Moses kom ned från berget strålade hans ansikte. Hans ansikte hade fått en ny strålglans - därför att han varit tillsammans med Gud.

Paulus hänvisar till denna händelse då han talar om den förvandling som också sker med oss då vi umgås med Herren:
"Men närhelst någon omvänder sig till Herren, tas slöjan bort. Herren är Anden, och där Herrens Ande är, där är frihet. Och vi alla som med avtäckt ansikte skådar Herrens härlighet som i en spegel, vi förvandlas till en och samma bild, från härlighet till härlighet. Det sker genom Herren, Anden." (2 Kor 3:16-18 FB)

Den som umgås med Gud, blir förvandlad mer och mer till Guds härlighet.

Då jag var ung sjöng man ofta kören: "Låt din härlighet, Jesus, bli sedd hos mig. All den kärlek och renhet som finns i dig. Rena mig med ditt blod, gör mig helig och god, så din bild kan framträda alttmer i mig."

Även om orden kan kännas ålderdomliga idag, finns i kören en genuin bön om renhet och förvandling som väl behöver bes även idag.

21 mars 2015

Jesusfilmen på svenska (2 tim)

Nu kan du se hela Jesusfilmen med svensk text. Filmen bygger på Lukasevangeliet och är ca 2 timmar lång.
Se filmen HÄR.


20 mars 2015

"Låt mig se din härlighet" - 2 Mos 33

Dagens bibelläsning: 2 Mos 33

"Om jag alltså nu har funnit nåd för dina ögon, så låt mig få veta dina vägar och lära känna dig, så att jag må finna nåd för dina ögon."  (2 Mos 33:13 FB)

Här avslöjar Moses vad som finns i hans hjärta. Det handlar inte om rikedom eller personlig framgång Moses innersta längtan var:
-Att lära känna Guds vägar (vers 13)
-Att lära känna Gud (vers 13)
-Att få se Guds härlighet (vers 18)

Detta är längtan hos den man som fick vara redskap att befria ett helt folk ur slaveri och föra dem in i gudsgemenskap och in i det land där Gud ville ha dem.

Gud kallar även idag hjältar som kan vara med och förändra människors liv. Men de måste vara besjälade av samma längtan att lära känna Guds vägar och att lära känna Gud. De måste vara besjälade med en hunger efter Gud, att få se Guds härlighet.

19 mars 2015

Då Gud inte uppför sig som jag vill - 2 Mos 32

Dagens bibelläsning: 2 Mos 32
"När folket såg att det dröjde innan Mose kom ner från berget, samlades de kring Aron och sade till honom: "Kom och gör oss en gud, som skall gå framför oss. För vad som har hänt den där Mose, som förde oss upp ur Egyptens land, det vet vi inte." (2 Mos 32:1 FB)

Folket tyckte att det dröjde för länge. Gud uppförde sig inte som man tyckte han borde uppföra sig. Därför går man över till en annan Gud.

Detta är en ofta förekommande inställning idag. Människor läser Bibeln och tycker att Gud skulle gjort saker på ett annat sätt eller att Gud borde ha en annan uppfattning än den han har. Många omdefinierar då Gud och säger "sådan är inte ´Min Gud´ ".  Då man gör detta gör man sig sin egen avgud. En egen gud som alltid har samma uppfattning och värderingar som jag har.

Detta var en allvarlig synd i Guds ögon och Mose går i förbön för folket. Inte en förbön på långt avstånd. Han går in och tar folkets plats i sin förbön och säger: "O, detta folk har begått en stor synd. De har gjort sig en gud av guld. Men förlåt dem nu deras synd. Om inte, så utplåna mig ur boken som du skriver i." (vers 31-32)

Detta är verklig förbön.
- Moses, på samma sätt som Jesus, är beredd att ta folkets synd och straff på sig.

Ännu ett nytt studiehäfte...

Häftet har tidigare varit tillgängligt som e-bok, men finns nu som ett Studiehäfte "på papper".
Bibelsamtalsboken - Det nya livet
A4-storlek. 19 sidor. Häftet kostar 50:- plus porto och du beställer det genom att skicka ett mejl till info@rupeba.se.

Studierna kan användas:
-på egen hand
-tillsammans med någon
-i en samtalsgrupp
Gör så här:
-läs
varje Bibelhänvisning noggrant flera gånger
-tänk
igenom innehållet
-svara
på frågorna med egna ord
-skriv
ned svaren i en anteckningsbok
ta god tid
att smälta innehållet. Ta ett par frågor varje dag. Det är viktigare att du ger dig tid att tänka igenom varje fråga än att du fort klarar av att besvara frågorna 



Innehåll
Kapitel 1 – Det nya livet. 5
Kapitel 2 – Jesus  är Herre.. 7
Kapitel 3 – Den helige Ande.. 9
Kapitel  4 – Att leva av Guds ord.. 10
Kapitel 5 – Att be till Gud.. 12
Kapitel 6 – Den kristna gemenskapen.. 14
Kapitel 7 – Vittna om Jesus. 15
Kapitel 8 – Att studera Bibeln på egen hand
 .. 17
Tidigare presenterade studiehäften:
Bibelstudier från Hebreerbrevet.Se HÄR

Bibelstudier från Apostlagärningarna. Se HÄR
Bibelstudier från Efesierbrevet. Se HÄR.