5 jan. 2016

Ljudet av hans röst

David Wilkerson - mars 2002

Jesus levde sitt liv på jorden fullständigt beroende av sin himmelske Fader. Vår Frälsare gjorde eller sade ingenting utan att först ha rådfrågat sin Fader i härligheten. Och han gjorde inga under förutom de som Fadern instruerade honom att göra. Han sade: "När ni har upphöjt Människosonen, skall ni förstå att Jag Är och att jag inte gör något av mig själv utan talar vad Fadern har lärt mig. Och han som har sänt mig är med mig. Han har inte lämnat mig ensam, eftersom jag alltid gör det som behagar honom." (Joh 8:28-29)

Kristus gjorde klart att han dagligen var ledd av sin Fader. Att praktisera sitt totala beroende, genom att alltid lyssna till sin Faders röst, var en del av hans dagliga vandring. Vi ser detta i en scen från Johannes evangelium. På sabbatsdagen kom Jesus gående i närheten av Betesdadammen när han fick syn på en man som var krympling, och som låg på en matta. Kristus vände sig till mannen och befallde honom att ta sin säng och gå. Genast blev mannen frisk, och gick iväg helad.

De judiska ledarna blev rasande över detta. Enligt deras mening hade Jesus brutit mot sabbaten genom att hela mannen. Men Kristus svarade: "Jag gjorde bara vad min Fader sade åt mig att göra." Han förklarade: "Min Fader verkar ännu i denna stund. Så verkar även jag ... Sonen kan inte göra något av sig själv, utan endast det han ser Fadern göra. Ty vad Fadern gör, det gör Sonen. Fadern älskar Sonen och visar honom allt vad han själv gör ..." (Joh 5:17-20)

Läs mer HÄR.

Inga kommentarer: