8 apr. 2016

Profetior går i uppfyllelse

1973 skrev David Wilkerson ner en profetisk syn med namnet "The Vision". På svenska gavs den ut med titeln "Synen". Någon har uttryckt det som att profetia är historia skriven i förväg.

 I boken skriver Wilkerson bland annat att det ska komma jordskalv i USA i delar av landet som normalt inte är jordbävningområden. Dessa jordskalv kommer att föregås av jordskalv i Japan. Han skriver om de kommande jordskalven: "Jag är inte övertygad om att detta jordskalv skall äga rum i Kalifornien. Jag tror faktiskt att det skall äga rum där det minst väntas. Detta fruktansvärda jordskalv kan äga rum i ett område som inte är känt för jordskalv" (Sid. 27 i den upplaga jag har från 1970-talet).

I en artikel på SVT:s hemsida kunde man den 29 mars läsa :
"Risken för jordbävningar har nu blivit lika stor i centrala USA som i de mest oroliga områdena i Kalifornien. Det säger den amerikanska geologimyndigheten i en ny rapport. Och orsaken till den ökade jordbävningsrisken är oljeindustrins verksamhet.

För första gången, när den amerikanska geologimyndigheten rankar risken för jordbävningar i olika delstater, har man i år också tagit med sannolikheten för jordbävningar som orsakas av människan. Och då ritas kartan om drastiskt.

Alaska är fortfarande den delstat där risken är störst och sedan kommer Oklahoma och Kansas i centrala USA. Först därefter kommer Kalifornien.
Anledningen till den förhöjda risken är den ökande oljeproduktionen i området. Vid utvinningen av olja används enorma mängder vatten som trycks tillbaka djupt ner i marken vilket ökar spänningen i jordskorpan.

I Oklahoma och Kansas och på en del andra ställen har man de senaste åren registrerat en rad mindre jordbävningar och man har misstänkt att det hänger samman med oljeutvinningen.
Nu har den amerikanska geologimyndigheten för första gången tagit med sådana här av människan orsakade jordbävningar i sin jämförande riskbedömning.

Hittills har det varit mindre jordskalv men sannolikheten ökar för en större jordbävning. Samtidigt slår rapporten fast att kunskapsläget fortfarande är ganska oklart och att man inte vill dra några definitiva slutsatser." Länken till hela artikeln finner du HÄR.

Vill du köpa Wilkersons bok, finner du den på adlibris för 141 kronor HÄR.

Inga kommentarer: