11 jan. 2018

Ta Gud på orden - Del 3



Har Guds folk förlorat tilltron till Guds ord?

Detta är det tredje inlägget i serien. Här kan du läsa de tidigare inläggen:
1. Vad innebär det att ta Gud på orden? Läs HÄR.

2. Har Guds folk förlorat kontakten med Guds ord? Läs HÄR.

Hur ser vi egentligen på Bibeln idag? Ser vi på Bibeln som Guds ord? Eller ser vi på Bibeln som en bok som innehåller Guds ord? Eller ser vi på Bibeln som människors ord om Gud?

Detta är inte en oväsentlig fråga. Vårt svar på den frågan påverkar vårt kristna liv och vår relation till Jesus.

För hundra år sedan såg man nog inom kristenheten Bibeln som Guds ord, men idag har stora delar av kristenheten rört sig till vänster på skalan. Det är vanligt att man idag mer tänker sig att Bibeln innehåller Guds ord, men det finns också mycket som människor har hittat på själva i Bibeln. Men den ståndpunkten väcker nya frågor: Vad är det i Bibeln som är Guds ord? Vem är det som avgör vad som är Guds ord och vad som är mänskliga påfund?

Det resulterar också att vi alla har vår egen del av Bibeln som vi godkänner som Guds ord. En del har en väldigt tunn bok, medan andra fyller den med fler sidor.

Varför är det så viktigt hur vi ser på Bibeln?

Om vi inte tror att det är Guds ord kan vi inte bli frälsta. Löftena om frälsning finns i Bibeln. Tror vi att det är Gud som lovat det eller är det bara Paulus som lovat det? Vår frälsning är helt avgörande om vi tror att det är Guds ord som lovar det. Om vi är osäkra på det är vi också osäkra på vår frälsning.

Om vi inte tror att det är Guds ord kan vi inte ta emot förlåtelse från Gud? Vi tar emot förlåtelse i tron på att det är Gud själv som lovar det. Om vi bygger vår förlåtelse på att Johannes skriver det i sina brev vilar vår förlåtelse på en osäker grund.

Vi har idag en kristenhet som i stora delar har anpassat sig till en mer liberal tolkning av Bibeln. Mycket av vår kristendomsförståelse bygger mer på vår egen kunskap och vårt eget intellekt än på gudsuppenbarelse.

Vill du uppleva frälsningsvisshet? Vill du uppleva kraften i Guds löften? Då måste du ta Gud på orden.

William Booth lär på sin dödsbädd ha sagt till sin son Bramwell, som skulle ta över ledningen av Frälsningsarmén: Det finns kraft i Guds löften ....... om vi bara tror dem!

TA GUD PÅ ORDEN!

Inga kommentarer: