7 jan. 2018

Tidig söndagsmorgon den 7 januar

Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet

Så var det söndag igen och idag blickar vi framåt mot händelser som är planerade. Jag läste för inte så länge sedan boken "Lewis resa" om pingstväckelsens första tid. Ett vanligt talesätt då var att i tid och otid lägga till "om Herren dröjer". Man kunde till exempel annonsera att det blir bönemöte på torsdag "om Herren dröjer". Jag får väl säga detsamma om det som är planerat i vår kalender framöver.

Vi kommer under vårterminen att vara ganska mycket engagerade i arbetet på Riga första kår i Lettland. Vi kommer bland annat att inbjuda till en helt öppen soldatförberedelsekurs med tio samlingar under vårterminen. Det kommer att bli en "bred" inbjudan. Vi bjuder in den som funderar på att bli soldater,  den som varit soldat i många år men önskar fördjupa sig mer i vad Frälsningsarmén är och gör. Man kanske till och med har glömt vad det var man lovade i soldatlöftet. Men vi inbjuder också den som bara önskar vara med för att lära sig mer om vad Frälsningsarmén är. Vi börjar i slutet på februari och sista samlingen är i mitten av juni. Kursen heter "Soldat i Guds armé" (se bilden)

På Riga första kår har vi också lagt upp en predikoplan. Vi börjar i januari med att predika från Galaterbrevet och predikar sedan ett kapitel varje söndag tills vi är färdiga med Kolosserbrevet i juni.
På så sätt kan de som vill läsa på i förväg och kanske vara lite mer förtrogna med det som ska predikas. Allt detta "om Herren dröjer".

På den "privata" fronten händer det också en del. Den första april fyller rupeba 10 år. För tio år sedan la vi ut de första inläggen på vår hemsida och sedan har det bara fortsatt. Vi har väl lagt ut i genomsnitt tre inlägg per dag under 365 dagar i tio år. Jag tror inte vi har missat någon dag. Det skulle bli närmare 11.000 inlägg, och sidan har haft närmare två miljoner besökare. Det borde vi kanske fira på något sätt.

Och på tal om att fira så bara några dagar före rupebas tioårsdag firar vi bröllopsdag. Då har vi varit gifta i 49 år "om Herren dröjer". Vi har normalt varit ganska noga med planerandet i vårt arbetsliv, men inte alltid lika duktiga med våra egna bemärkelsedagar. En gång sammanföll vår bröllopsdag med en föreståndarkurs på Lännersta som vi inbjudit till. Sent på onsdagskvällen då dagens kurs var färdig råkade jag tala om att vi hade bröllopsdag just den dagen. På vägen hem tänkte jag bjuda ut Rut på lite mat på något ställe. Det var sent så det blev korvkiosken i Orminge som fick servera varsin korv till oss. Många år efter den kursen var det föreståndare som påminde oss om den händelsen. Så om de inte lärde sig något annat så lärde de sig i alla fall vilken dag vi hade vår bröllopsdag. Men nästa år då vi har vårt femtioårsfirande av vårt bröllop kanske vi till och med kostar på oss en ännu längre resa än till Orminge Centrum.

Ha en välsignad vecka
Peter baronowsky

Inga kommentarer: