18 jan. 2018

Ta Gud på orden - Del 4

Detta är det fjärde inlägget om att ta Gud på orden.
Du finner länkar till de tidigare inläggen nedanför i texten.

Har vi glömt bort att lyda?

Bibelläsningen måste tillämpas på fyra nivåer

1. För det första måste man läsa Ordet eller höra någon berätta om vad som står i Ordet.
2. För det andra måste man begrunda vad det egentligen står och vad det har med mig att göra.
3. För det tredje måste man tro på ordet
4. För det femte handlar det om att lyda ordet

1. Det andra inlägget i serien handlade om att vi förlorat mycket av bibelläsandet bland oss kristna. Du kan läsa om det HÄR.

2. I den första psalmen kan vi läsa om en salig man som lyckas med det han vill företa sig. Nyckeln till att mannen var en salig man var att han hade sin glädje i Guds ord och begrundade det dag och natt. Det finns många sätt att begrunda Guds ord. Ett sätt är att "plocka manna", det vill säga att du tar fasta på något i din dagliga bibelläsning, en mening, en uppmaning, en bön eller en varning. Sedan kan du återvända till ditt "manna" många gånger om dagen och tugga på det så att "ordet blir kött" i dig.

3. Det tredje inlägget i serien handlade om att många kristna tror inte längre på det som står i Bibeln. Gud vill att vi ska ha tilltro till Hans ord. Du kan läsa om det HÄR.

4. Men det hjälper inte hur mycket tro man har om man inte gör något med det man tror. Jesus berättar om en vis man och en dåre. De hade båda två hört budskapet. Den enda skillnaden mellam dem var vad de gjorde med budskapet. Dåren hörde, men gjorde inte. Den vise mannen hörde och gjorde. Vem vill du vara?
   Guds ord får sin kraft då vi handlar som om det var sant.
Jesus gav sitt liv för att alla människor skulle kunna bli frälsta. Men alla människor blir inte frälsta. För att bli frälst måste var och en aktivt ta emot det i tro. kom ihåg detta: Kraften i Guds ord frigörs då vi handlar som om det var sant.

Inga kommentarer: