5 maj 2009

Med Jesus i centrum

Ruben Agnarssson skriver i ledaren i Världen i dag:
"Det pågår en strid i dag om Jesus skall få tillträde till det offentliga rummet i Sverige. Åratal av politisk indoktrinering av journalistkåren har bidragit till att alltför många journalister värjer sig för livets djupaste frågor. Nyhetsrapportering utgår istället ifrån att de allra viktigaste frågorna i livet handlar om opinionsmätningar, skattetabeller – eller väderprognoser.Men även om Jesus fortfarande är kontroversiell i vissa medier, visar Jesus-manifestationen att många vanliga svenskar är intresserade av att följa och veta mer om honom.

Det var kanske den stora uppslutningen kring förra årets Jesus-manifestation som fick Jonas Gardell, uppbackad av ett delvis kristendomsfientligt kulturetablissemang, att inleda sin stora desinformationskampanj mot Jesus via sin senaste bok. I Sverige skall man tydligen – än så länge – helt och hållet förvränga bilden av Jesus för att få plats på kultursidor och i tv-soffor (att vara kommunist eller satanist kan också vara en merit).
---------
Att veta vem Jesus verkligen är, blir ju centralt när vi samlas i hans namn.

Annars är Jesus van vid att förbises av etablissemang och makthavare. När Gud föddes till människa blev det i ett stall och några anspråkslösa herdar som blev ögonvittnen till det största av alla mirakler.

Efter hans liv här på jorden var hans lärjungar beredda att ge sina liv för att sprida budskapet om att Jesus hade uppstått från de döda. Kraften i den berättelsen förändrade deras liv – och har påverkat hela världshistorien. I lördags stod det klart att tusentals människor i Sverige har samma vittnesbörd i dag."

Inga kommentarer: