18 mars 2011

rupebas morgonkoll den 18 mars

Kritiken mot imambeslutet växer
Världen idag - "Nu växer Svenska kyrkans beslut att anställda en imam, stationerad på Fryshuset.
– Det finns tydligen så gott om pengar i Stockholms stift att man nu anser sig ha råd att anställa även andra religioners företrädare, konstaterar Hemmets väns chefredaktör Åke Hällzon."

Equmeniakyrkan föreslås bli nya kyrkans namn
Sändaren - "Styrelsen för Gemensam framtid föreslår att den nya kyrkan ska heta Equmeniakyrkan. Nästa helg tar samfundsstyrelserna ställning till om det är detta namn som ska föreslås vid bildarmötet den 4 juni."

"Sex på kartan" får konkurrens
Världen idag - "Utbildningsradions omdiskuterade satsning på sexualundervisning, "Sex på kartan", får konkurrens. Psykolog Alf B Svensson håller på att ta fram ett material om sex och samlevnad utifrån en kristen värdegrund och med fokus på ansvarsfulla relationer."

Har själviskheten nått en gräns?
Dagen- "Vi talar ofta om våra rättigheter. Inte lika ofta om våra skyldigheter - som att vara trofast och trogen. Det är tydligen väldigt omodernt och otidsenligt. Dagen har i ett antal artiklar skrivit om nätsajter som vänder sig till gifta par och uppmuntrar dem att "ha en affär" för att krydda relationen."

Support från hela världen till Frälsningsarméns katastrofinsatser i Japan
Frälsningsarmen.se - "Det första av Frälsningsarmén i Japans utsända tre team begav sig till Sendai, där omkring 1000 måltider serverades till de evakuerade. Varm lagad mat och dryck tillreddes i Frälsningsarméns mobila katastrofbuss som innehåller kök, och serverades i kårens/kyrkans lokaler i Sendai."

Inga kommentarer: