23 mars 2011

rupebas morgonkoll den 23 mars

Kritik mot homo till straight-app
Världen idag - "Den kristna organisationen Exodus International vill bota homosexuella med hjälp av Apples smarttelefoner. Därför har de nyligen publicerat i Apples iTunes-nätaffär en gratis applikation, vars syfte är att hjälpa homosexuella att bli fri från sin homosexuella läggning."
 Aftonbladet>

Oklar framtid för kristna i Egypten
Dagen - "Svenska kyrkor och samfund borde göra gemensam sak och ge sitt stöd till Egyptens kristna. De behöver allt stöd de kan få i den osäkra situation som råder."

69 kyrkor brändes i Etiopien
Världen idag - "Trettio hem, en skola och ett barnhem har bränts, enligt International Christian Concern, en människorättsorganisation som hjälper offer för förföljelse.
- Jag vet inte vad som kommer härnäst: Först brinner de våra kyrkor och hus. Kommer de att döda oss nu? säger lågstadielärare Wolde Giorgis, uppger tidningen."


"Svenska kyrkan ska inte syssla med hypnos"
ST.nu - "Njurunda församling har hamnat i blåsväder. Orsaken är de hypnosträffar som arrangeras i Svartviks kyrkstuga. - Det är ingenting vi ska syssla med inom Svenska kyrkan, säger stiftsjurist Marie-Louis Olsson Rautalinko."
Dagen>

Inga kommentarer: