10 maj 2015

Ny Tidning

En ny tidning, Morgonbladet, har sett dagens ljus. Den är startad av samma grupp som startade Kristna Värdepartiet. Det är en tidning som garanterat kommer provocera och väcka diskussioner.
 
Så här presenter sig Morgonbladet:
"Vi har under lång tid känt att medielandskapet är skevt och att nyheter och samhällsanalyser från ett perspektiv med kristna värden sällan får komma till tals. Det innebär exempelvis att Morgonbladets val av nyheter och analyser sker utifrånden kristna människosynen (som ser på alla, även ofödda människor, som lika värdefulla), det traditionella äktenskapets stora samhällsbevarande roll, samt vikten av etik och moral i samhället. Vi står för mänskliga rättigheter – verkliga rättigheter – och inte för den idag vanliga föreställningen att människors egenintressen är detsamma som rättigheter....

Morgonbladet är inte ytterligare en "kristen tidning". Vårt fokus är inte teologiska diskussioner eller nyheter från det kyrkliga eller frikyrkliga Sverige. Det finns redan andra tidningar som gör det bra. Vår uppgift är istället att visa att kristna värden faktiskt är för alla människor, och därför är Morgonbladets målgrupp den breda allmänheten. Vi tror att det kristna perspektivet är ett förnuftigt perspektiv på tillvaron som rationellt kan försvaras. Våra analyser och våra val av nyheter kommer i hög grad avvika från det "politiskt korrekta" och kommer därmed bidra till det kritiska tänkande och den mångfald som vår kultur så gärna bekänner sig till men enligt oss allt för ofta misslyckas att leva upp till."

Gå till Morgonbladet HÄR.

Inga kommentarer: