27 aug. 2017

Tack Norge!

Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet

Med risk att bli tjatig vill jag använda ännu en "söndagsmorgonsrevy" åt flytten hem till Sverige.

Under veckan reste vi tillbaka till Norge för att avsluta allt i huset där vi bott under fyra år och lämna in nycklarna till vårt kontor på Jelöy. 

Tre gånger har vi fått möjlighet att arbeta för Frälsnignsarmén i Norge.

Den första gången var 1979 och då bodde vi på Jelöy i Moss i Norge och arbetade som lärare på Jelöy Folkhögskola under nio år.

2008 hade vi arbetat med Frälsningsarméns Sociala Institut i Sverige i tjugo och tänkte gå i en tidig pension. Då blev vi inbjudna till ett sammanträde på HK i Oslo där vi fick erbjudande om att arbeta för Frälsningsarmén i Norge. Den gången tackade vi nej. Det blev Lettland i stället.

Då vi nyss hade kommit hem från Lettland 2013 ringde ledaren för Frälsningsarmén i Norge/Island /Färöarna och frågade oss om vi kunde tänka oss att arbeta där under en tvååerperiod. De två åren blev fyra år. 

Det blev sammanlagt 13 års tjänst i Norge och till det vill jag bara säga Tack Norge för de fantastiska möjligheter vi fått under alla år. Tack för alla dörrar som öppnats för oss, tack för de hundratals gånger vi har fått möjligheter att predika och förkunna Guds ord i alla delar av territoreit. Men vi säger framförallt tack till Gud som har kallat oss att älska och tjäna honom så länge vi lever.

Men även om vi nu flyttat till Sverige så blir det säkert möjligheter till besök i det norska territoriet. Vi har redan fått kallelser att ha bibelhelger i Torshavn på Färöarna och i Kristiansund i början av nästa år. Dessutom bor vår mellanson med familj på Jelöy i Norge. Så det blir säkert några återbesök.

Vi kom hem till Sverige sent på fredagskvällen och lördagen tillbringade vi tillsammans med yngste sonen som tog med oss på en båttur på Mälaren med sin båt. 

På fördäck satt det fem unga vackra damer mellan tre och nio år. Det var ett par av våra barnbarn och några av deras kusiner. 

Stockholm är verkligen vackert. Speciellt från sjösidan.

Så är det snart en ny vecka. Nästa helg ska vi ha en bibelhelg i Södertälje. Livet som pensionär kanske blir arbetssamt. Jag talade med min syster i telefon i veckan och hon sa att vår pappa tyckte att det blev så mycket att göra då han blev pensionär, så han funderade på att anställa en "assisterande pensionär".

Ha en välsignad vecka
Peter Baronowsky

Inga kommentarer: