26 mars 2009

”Grillad” är ett bottennapp för SVT

Siewert Öholm skriver i Världen i dag:
"Grillad handlar inte bara om ett dåligt program i största allmänhet. Det handlar om att svt abdikerat som garant för en seriös och mogen kvalitetsnorm. Grillad skulle inte ens vara en höjdare på skolfesten, trots att skämten ligger på fjortisnivå.

Det är inte moralpanik, eller satirskräck eller tråkmånseri att ifrågasätta Grillad. Det handlar egentligen bara om att iaktta och identifiera en allt högljuddare tendens i vår tid. Grillad är ett uttryck för det dekadanta, det vulgära och det antiintellektuella som blir följden av ett avidéologiserat samhälle, där människosyn, hänsyn och vanlig finess är förbjuden eller inte ens finns kvar.

Även om SVT gör åtskilligt gott, jag har nämnt både Skavlan och KG Bergström nyss, blir tendensen allt tydligare. Banala pubertetsexcesser får ersätta det seriösa.

Det är nu det är läge att ta upp kampen om en tv-kanal som både kan vara bred i utbudet, tillåta mångfald i analysen och berätta om att Gud finns. ”Grillad” har fört det arbetet framåt med raketfart."

Läs hela artikeln>>

Inga kommentarer: