5 mars 2009

Topprankad biskopskandidat bjuder in kritiserad biskop

Världen i dag skriver (Bilden: Biskop John Shelby Spong. Foto: Scanpix)
"Kontraktsprost Hans Ulfvebrand, vinnare av biskopsprovvalet i Stockholms stift, bjuder in den kritiserade liberale biskopen John Shelby Spong, som en av huvudtalarna till en konferens om framtidens kristendom. Spong har bland annat gjort sig känd för att förneka Jesu gudom.– Det är en ny religion, kommenterar teologen Rune Imberg, konferensens tema.
................
Medverkande talare kommer vara bland andra före detta ärkebiskopen KG Hammar, prästen Olle Carlsson och anglikanske biskopen John Shelby Spong. Främst har John Shelby Spong, som talar under samma rubrik som konferensens tema, gjort sig känd för att avvisa grundläggande kristna trossatser. Jesus var inte Gud, gjorde inga mirakler, dog inte för syndernas förlåtelse eller uppstod från de döda, enligt Spong som skrivit böcker i ämnet.

Församlingsfakultetens rektor Rune Imberg är stark kritisk mot den kommande konferensen som han menar öppnar upp för en ny religion.
– Det är ett slags trosbedrägeri som Spong håller på med. Han uppträder gärna som biskop men han har sålt ut den kristna tron, säger Rune Imberg.
– Han företräder en kapitulerande linje. Den kanske applåderas av många, men istället för att hålla fast vid vad den kristna tron alltid har lärt och stått för, ger Spong upp och anammar hela tiden en massa liberala idéer."


Läs hela artikeln i Världen i dag>>

Inga kommentarer: