10 apr. 2009

Evighetens allvar och frälsningens nåd

Stanley Sjöberg skriver i Hemmets Vän:
"Syftet med att Jesus offrade sitt liv var att ”göra den maktlös som hade döden i sitt våld, det vill säga djävulen” (Hebr 2:14). Det här är påskens viktigaste budskap. Det är viktigt att Jesus tog vår skuld och bar vårt straff. Men det är ändå viktigare att förstå vad befrielsen från djävulens makt innebär.

Bibeln klargör att vi människor drabbades av att ”hela världen är i den ondes våld”. Vi riskerade dessutom att efter döden bli fångar i evighetens totala hopplöshet. Därför kom Jesus och räddade oss undan det ”helvete” som Bibeln så tydligt varnar om.

Jesaja profeterade om att ”han skall för alltid göra döden om intet. Herren, Herren skall torka alla tårarna från deras ansikten” (25:8-9). Längre fram fick profeten Hosea ge en hälsning från Gud att ”från dödsrikets våld skall jag friköpa dem, från döden skall jag återlösa dem” (13:14). När Jesus hade uppstått sa han: ”Jag var död, och se, jag lever i evigheternas evigheter och har nycklarna till döden och helvetet” (Upp 1:18).
--------
Kärleken drev honomJesus vet vad som möter de människor som förlorar himlen och drabbas av evighetens mörker. Kärleken till oss människor drev honom att gå i döden i stället för oss (Fil 2:6-10). Därför gick han ensam in i dödsriket för att å våra vägnar besegra djävulen och garantera evig frälsning och total trygghet. Även om försoningen är ett fullbordat faktum, uppmanas vi att gå ut i hela världen och berätta om en sådan frälsning. Om ”helvetet” vore en bagatell, något alla kan hantera utan större besvär, om alla människor skulle gå direkt till himlen, oavsett religion eller livsstil, då skulle inte Jesus ha givit oss missionsbefallningen.

Billy Graham predikade en gång om evighetens allvar och gjorde en jämförelse. Han tänkte sig att ett flyg skulle avgå från London till New York. Passagerarna uppmanades att gå ombord men fick samtidigt besked om att det fanns en 50-procentig risk att flygplanet skulle störta. Men kanske skulle det gå bra. Alla var välkomna ombord. Endast ett fåtal tog risken. De flesta valde ett flygbolag som garanterade säkerhet. Vem av oss vill ta risken att möta evigheten utan att ha blivit frälst?"

Stanley Sjöberg

Läs mer i Hemmets Vän>>

Inga kommentarer: