15 apr. 2009

Frälsningsarmén i Korea 100 år

Från Frälsningsarméns hemsida hämtar vi följande utdrag av en rapport av Kehs David och Edith Löfgren:
"Vi var privilegierade att få vara med om Frälsningsarméns 100-årsjubileum i Sydkorea. Anledningen till att vi blev ombedda att resa dit var att Frälsningsarmén i Sverige sände många pionjärofficerare till Korea för 100 år sedan. Flera gav sina liv där.

En växande, pulserande och supermodern Frälsningsarmé
Vi blev mycket imponerande av denna växande, pulserande och supermoderna Frälsningsarmé, som knappast vet av några hinder vad det gäller att förkunna de glada nyheterna om Jesus Kristus. Jubileumskongressen blev helt annorlunda än vad vi hade föreställt oss. Den riktade sig i första hand till människor "utanför" Frälsningsarmén.
Helt ofattbart för oss var det att se att man hade lagt beslag på den stora "Seoul Plaza" mitt i hjärtat av 10-miljonerstaden Seoul. Här hade man under drygt en vecka fullt påbud med tusentals människor i rörelse vid alla utställningsmontrar och tält, mycket professionell information och PR om Frälsningsarméns mångskiftande arbete i Korea med fantastisk rekvisita och massor av frälsningssoldater överallt för att ge information till allmänheten.

Kongressens höjdpunkt var nog Tacksägelsegudstjänsten på söndagsmorgonen i Changchoong Arena. Detta möte var något av det mest gripande vi varit med om. En timme före mötet var arenan fullsatt, 12.000 personer. Ett par tusen som inte kom in följde mötet på en storskärm utanför byggnaden. Mötet bara "brast ut" en halvtimme innan det skulle börja med lovsång som vi aldrig tidigare har hört. Gudstjänsten var väldigt varierande och allt förhärligade Gud. Det var dans, folkmusik i olika stilar, ett otroligt "lovsångsteam" på 30 - 40 unga frälsningssoldater med suverän kompgrupp och en kör med 500 sångare från "två" av territoriets tio divisioner."

Läs hela rapporten>>

Inga kommentarer: