21 okt. 2010

Mitt i veckan - vecka 42

Förra veckan slutade med en dagsresa till Daugavpils där Rut och jag medverkade i mötet på Frälsningsarmén. Jag talade om Frälsningsarméns uppdrag i Lettland:
1/ Att människor ska bli frälsta. Guds vilja är att alla människor ska bli frälsta (1 Tim 2:4). Det är ännu inte uppfyllt i Lettland. Därför har vi ett uppdrag att utföra. Vi vill se det hända som Gud vill.
2/ Att göra alla folk till lärjungar (Matt 28:19). Det var det uppdraget gav sina första lärjungar, och uppdraget kvarstår.
3/ Att sträcka sig ut till dem som har det svårt. Jesus säger att vad vi har gjort mot en av de minsta har vi också gjort mot Honom. (Matt 25:45)

 I tisdags hade vi samling för alla ledare i Frälsningsarmén i Lettland. Den här terminen fokuserar vi på Socialt arbete i vårt tredelade uppdrag: Frälsning, Lärjungaskap, socialt arbete. Kårledaren på Riga 2 höll ett föredrag om arbetet med missbrukare på kåren. Han berättade att ca femtio personer hade blivit befriade från missbruk och att man just nu har 18 rekryter och 17 soldater på kåren. Nästan alla, inklusive kårledare har ett mångårigt missbruk bakom sig.

Just nu är Rut och jag i Stockholm och undervisar två dagar på Officersskolan i Ågesta. Ämnet är ledarskap. Ikväll ska jag även hinna med ett sammanträde med Claphaminstitutets styrelse i Riksdagshuset.

/Peter Baronowsky

Inga kommentarer: