6 okt. 2010

rupebas morgonkoll - 6 oktober

Ledare: Se upp för ismerna
Mats Tunehag skriver i Världen idag - "Nazismen som ideologi lever kvar även om den inte har makten i ett enskilt land. Dess extrema judehat finns kvar i högerextrema grupper men också i stora delar av muslimvärlden. Där frodas hatet mot judar och Israel genom statlig television, i skolor och av politiska makthavare. Det är inte förvånande att Hitler hittade entusiastiska bundsförvanter i Mellanöstern.
Kommunismens storhetstid som global maktfaktor är förbi. Det finns en övervintrare på Kuba och en nybörjare i Venezuela. Denna ism leder ofrånkomligen till förtryck och armod.
Islamismen är kusin med nazism och kommunism. Den är religiös medan Hitlers och Stalins ideologier var gudlösa. Men i sina huvuddrag är de samma andas barn. Man har en total ideologi, kämpar för världsherravälde, motståndare dödas och avhoppare straffas, demokrati avskys och mänskliga fri- och rättigheter lyser oftast med sin frånvaro. Vissa folk och människor är mer värda än andra, de lägre stående diskrimineras, förtrycks eller avrättas. Det må vara kvinnor, kristna, judar eller jordägare."


Sverigedemokrater lämnade Storkyrkan i protest
Kyrkans Tidning - "Mitt under biskop Eva Brunnes predikan i Storkyrkan lämnade merparten av Sverigedemokraternas ledamöter gudstjänsten i protest".
Brunnes kommentar: "Det var oväntat" - Kyrkans Tidning
SD lämnade Storkyrkan i protest - Dagen
SD lämnade kyrka i protest mot biskop - Dagens Nyheter
Skarp kritik mot SD:s uttåg - Svenska Dagbladet

1 kommentar:

Anonym sa...

veldig interessant, takk