18 juli 2011

rupebas morgonkoll den 18 juli

rupebas morgonkoll

Religion - självklar även i framtiden

Dagen - "Religion kommer att spela allt viktigare roll i samhället i framtiden. Det konstaterar Anders Bäckström, religionssociolog, som leder ett av de största forskningsprojekten någonsin."

Diskriminering mot kristna ska undersökas i Storbritannien
Kyrkans Tidning - "Det engelska parlamentet har inrättat ett utskott för att undersöka huruvida brittiska kristna medborgare anser sig diskriminerade. Det uppgav den brittiska dagstidningen The Guardian i söndags."


Intolerans i religionsfobins spår
Smålandsposten - "Kravet på en prövning av samfundens lära leder till en intolerantare Sverige där vissa åsikter inte är välkomna och där etablerade läror klumpas samman med extremistiska uppmaningar. Och som påpekats i debatten: Stryps stödet till samfunden får ett parti som Sverigedemokraterna offentligt stöd, men inte Svenska Missionskyrkan med dess hjälpverksamhet eller det judiska centralrådet med dess betydelse för en nationell historiskt utsatt minoritet. Så vill i vart fall inte vi ha det."

Kristen retorik motverkar sitt syfte
Dagen - "Det går att engagera sig som kristen i samhällsdebatten och argumentera för en bättre politik på ett sätt som talar till många fler än enbart kristna bekännare.
Mycket av engagemanget från kristet håll för att skapa opinion mot aborter kan ha försvagat denna opinion, och därmed också bidragit till fler aborter
."

Inga kommentarer: